MENIU

GM accelerează măsurile pentru închidere a 1.700 de dealeri

Foto: topnews.in

General Motors Corp (GM) accelerează măsurile de închidere a 1.700 de dealeri, în contextul în care încearcă să respecte data limită de 1 iunie pentru restructurare sub supravegherea guvernului Statelor Unite, au anunţat joi surse apropiate situaţiei.

În urma unei serii de întâlniri cu dealeri importanţi, inclusiv reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Dealerilor Auto, directorii GM au anunţat de asemenea că aproximativ 200 de dealeri au fost închişi în primul trimestru, au anunţat sursele, rămase sub anonimat din cauza naturii sensibile a discuţiilor.

Reprezentanţii dealerilor s-au întrunit marţi la Detroit cu directorul executiv al GM, Fritz Henderson, şi miercuri cu şeful diviziei de vânzări, Mark LaNeve. Un purtător de cuvânt al companiei auto a confirmat existenţa întâlnirilor, dar a refuzat să comenteze asupra celor discutate.

"Mesajul este că zarurile au fost aruncate, dar compania încă încearcă să ajungă la un acord cu Fiat", a declarat un dealer Chrysler, care a participat la întrunire. Reprezentanţii producătorului auto nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Chrysler are ca termen limită finalul lui aprilie pentru încheierea unui acord cu grupul Fiat SpA şi câştigarea altor concesii necesare. În acelaşi timp, GM are la dispoziţie până la 1 iunie pentru câştigarea restructurării în afara justiţiei.

La sfârşitul lui 2008, GM avea peste 6.200 de dealeri în Statele Unite şi a prezentat un plan grupului pentru sectorul auto, în fruntea căruia se află fostul bacher de investiţii Steve Rattner, conform căruia va reduce cu aproximativ 25%, la aproape 4.100, numărul dealerilor în următorii cinci ani.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a spus la sfârşitul lunii martie că intrarea rapidă a General Motors şi Chrysler în faliment este cea mai bună soluţie pentru restructurarea acestora.
Mai multe articole despre:
General Motors restructurare GM închidere dealeri