MENIU

Gimnastică - Ana Porgras a cucerit titlul de campioană naţională a României la individual compus

Foto: presasportiva.ro

Gimnasta clubului LPS CSS Buzău, Ana Porgras, a cucerit, sâmbătă seară, titlul naţional la individual compus cu un total de 57,525 de puncte, în cadul Campionatelor Naţionale de la Buzău.

Ana Porgras le-a devansat pe Diana Chelaru (LPS CSS Oneşti) cu 56,700p şi Ana Maria Tămârjan (Petrolul Ploieşti) cu 56.300p. În întrecerea speranţelor s-a impus Larisa Iordache (CSS7 Dinamo Bucureşti).

După concurs, preşedintele FR de gimnastică, Adrian Stoica, s-a arătat îngrijorat de numărul mic de gimnaste din România şi a spus la TVR 2 că trebuie îmbunătăţit sistemul: "Cluburile din România au probleme financiare foarte mari şi niciunul nu a reuşit să înscrie la aceste campionate naţionale echipe în concurs. Sistemul trebuie îmbunătăţit, trebuie făcut ceva cu antrenorii, să îi ţinem aproape de glie, e o criză extraordinară în ceea ce priveşte antrenorii bărbaţi. Au rămas în ţară doar o serie de antrenoare inimoase.Trebuie să stimulăm antrenorii să îşi facă meseria în ţară în aceleaşi condiţii de afară".

Acesta a mai precizat că obiectivul României la CM de la Londra este cucerirea unei medalii, chiar dacă Sandra Izbaşa s-a accidentat şi nu va mai putea lua startul la competiţie: "Sandra este o pierdere imensă în acest moment, avem dificultăţi în a o înlocui la CM, dar nu dăm înapoi de la obiectivul fixat, aducerea unei medalii".

Sandra Izbaşa a suferit joi seară o ruptură completă a tendonului lui Ahile şi o fractură la metatarsiene în timp ce efectua un exerciţiu la sol. Sportiva se antrena pentru Campionatele Naţionale de la Buzău. Ea va fi operată luni după-amiază în Germania, deşi iniţial trebuia operată la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Campioantele Mondiale de la Londra sunt programate în perioada 13-18 octombrie.