MENIU

Gigi Becali, lansat spre Cotroceni: Cred că-l pot bate pe Crin Antonescu

Gigi Becali s-a codit destul de mult cu această candidatură. Cu toate că a declarat că îşi doreşte şi că este decis să intre în cursa pentru Cotroceni, a trebuit să-şi mai convingă şi mama şi soţia.
FOTO: NewsIn

Preşedintele PNG George Becali şi-a anunţat sâmbătă, oficial, intrarea în cursa pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie şi a prezentat ca unică \"platformă\" sloganul cu care va candida - credinţă, nădejde şi dragoste, cele trei virtuţi teologale.

Becali a anunţat sâmbătă că a strâns 270.000 de semnături şi îşi va depune candidatura pentru preşedinţia României, sub sloganul "Credinţă, nădejde şi dragoste". Întrebat care este platforma program, liderul PNG a răspuns: credinţă, nădejde şi dragoste.

În ceea ce-i priveşte pe contracandidaţi, Becali a comentat că, până în acest moment, consideră că principalul său adversar este Mircea Geoană, pentru că Traian Băsescu nu şi-a anunţat încă participarea la alegeri. "Dacă nu candidează Traian Băsescu, iau în calcul intrarea în turul doi, nu văd cine mă poate învinge pe mine", a afirmat el, adăugând că, în cazul candidaturii lui Băsescu, estimează situarea pe locul trei. "Cred că-l pot bate pe Crin Antonescu", a susţinut el.

Politica de alianţe nu a fost stabilită, a mai susţinut Becali, menţionând că acest aspect va fi discutat după prezidenţiale, "în funcţie de cine va câştiga".

George Becali a fost reales, pe 18 iulie, în cadrul Congresului extraordinar al PNG-CD, preşedinte al partidului, după ce a părăsit formaţiunea politică pe care a creat-o pentru a candida la alegerile europarlamentare pe lista PRM.

Becali a renunţat la conducerea PNG-CD în momentul în care a candidat pe lista PRM pentru europarlamentare. Pe 27 mai, PRM şi PNG-CD au semnat un pact electoral prin care se angajează să colaboreze "exemplar" pentru europarlamentare, iar George Becali nu excludea o viitoare fuziune, dacă rezultatele la alegeri vor fi bune.

Potrivit legislaţiei în vigoare, Gigi Becali putea candida pentru un mandat de eurodeputat ca independent sau ca membru al unui partid sau al unei alianţe electorale. Ca independent, Becali nu ar fi putut candida pe listele depuse de partidele politice, alianţele politice sau alianţele electorale.