MENIU

Gigi Becali a făcut, joi, o nouă cerere de ridicare a interdicţiei

Foto: NewsIn

Avocatul Mariana Ştefan a trimis joi, prin fax, la Judecătoria Sectorului 1, o nouă cerere de ridicare a interdicţiei lui Gigi Becali de a părăsi Bucureştiul şi Ilfovul pentru a merge la Strasbourg să-şi ridice mandatul de europarlamentar, instanţa urmând să fixeze termen pentru soluţionare.

"Apreciem că menţinerea obligaţiilor impuse în cadrul controlului judiciar nu se impun. În subsidiar, dacă totuşi se apreciază că, la acest moment procesual, nu se pot ridica în totalitate obligaţiile impuse în cadrul controlului judiciar, aceste obligaţii trebuie stabilite de aşa manieră încât să nu atragă încălcări de drepturi. Apreciez că imposibilitatea de a părăsi localitatea de domiciliu de către inculpat este o măsură care nu se impune, că nu este proporţională cu situaţia care a determinat-o şi nici nu se justifică faţă de persoana inculpatului Becali George care, de la punerea în libertate şi până în prezent, a respectat obligaţiile impuse de instanţă", arată avocatul lui Becali, în cererea făcută în instanţă.

Potrivit avocatului omului de afaceri, Mariana Ştefan, Gigi Becali, în urma alegerilor pentru Parlamentul European din iunie 2009, a  fost ales europarlamentar pe lista Partidului România Mare, partid care a obţinut un număr de trei mandate de europarlamentar .

"Inculpatul Becali George este membru din România al Parlamentului European, fapt demonstrat prin Certificatul Doveditor al alegerii ca membru din România în Parlamentul European emis de Biroul Electoral Central. Rezultatele validate ale alegerilor din iunie 2009 au fost publicate în Monitorul Oficial 0402/12.06.2009 iar numele inculpatului se regăseşte la fila 26 din M.Of., poziţia 31. Inculpatul Becali George, ca urmare a mandatului obţinut urmează să se prezinte la Strasbourg, la şedinţa de constituire a noului Parlament European ce are loc la data de 14-16 iulie 2009", se arată în noua cerere de ridicare a interdicţiei făcută de avocatul PRM, Mariana Ştefan.

Joi, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, definitiv, că Gigi Becali nu poate părăsi Bucureştiul şi judeţul Ilfov, admiţând recursul procurorilor împotriva deciziei instanţei inferioare, prin care patronului stelist i se înlocuise interdicţia de a pleca din Capitală cu cea de a părăsi ţara.