MENIU

Giani Nedelcu a preluat oficial clubul Farul Constanţa de la Gheorghe Bosânceanu

Foto: NewsIn

Omul de afaceri Giani Nedelcu a fost prezent, vineri, la sediul clubului Farul Constanţa şi a semnat protocolul de preluare al grupării, act ce va fi validat în Adunarea Generală care va avea loc lunea viitoare.

"Astăzi am definitivat protocolul de preluare al clubului Farul şi de intrare a societăţii Platinium în locul societăţii Maritima, cea care a avut majoritatea în Adunarea Generală", a declarat, pentru NewsIn, Mircea Crainiciuc, reprezentantul la negocieri al lui Giani Nedelcu.

Conform documentului, care va fi validat în Adunarea Generală de luni, SC Maritima Sport SA a renunţat la calitatea de membru fondator majoritar al clubului în favoarea SC Platinum SA, firma patronată de Nedelcu, care va deţine de acum înainte 51% din acţiuni.

Mircea Crainiciuc, care va fi numit director executiv, preşedinte executiv sau manager general, a mai precizat că la echipă vor fi aduşi un antrenor principal (n.r. un fost stelist) şi unul secund, în timp ce din actualul staff tehnic (n.r. Cristian Cămui, Lucian Marinof, Sevastian Iovănescu şi Constantin Gârjoabă) vor fi păstraţi doar unul sau doi tehnicieni.

Giani Nedelcu a mai fost implicat în fotbal, fiind investitor la Rocar Bucureşti şi Ştiinţa Bacău, în timp ce Crainiciuc a fost în trecut director executiv la Farul şi manager sportiv la Ştiinţa Bacău.
Mai multe articole despre:
Farul Constanţa Gheorghe Bosânceanu