MENIU

Gheorghe Breazu, principalul suspect în cazul uciderii poliţistului de frontieră, este rănit

Foto: NewsIn

Principalul suspect în cazul poliţistului de frontieră găsit împuşcat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în judeţul Timiş este, potrivit poliţiştilor maghiari, rănit, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare, care apreciază că tânărul va fi extrădat până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Gheorghe Breazu, tânărul de 19 ani din Cenad care este suspectat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, l-ar fi împuşcat pe agentul Tiberiu Sârbu, este încarcerat într-o secţie de poliţie din oraşul Szeget şi aşteapă să fie prezentat unei instanţe din Budapesta pentru confirmarea mandatului european de arestare emis de autorităţile române.

Breazu a reuşit să iasă de pe teritoriul României sâmbătă, în jurul orei 16.30, cu 30 de minute înainte ca informaţiile care îl incriminează să ajungă în posesia poliţiştilor de frontieră din Cenad. Poliţiştii de frontieră români spun că tânărul a prezentat cartea de identitate şi a ieşit din ţară pe bicicletă, aşa cum fac mai toţi localnicii când merg la cumpărături în ţara vecină. Breazu a fost prins la şase kilometri depărtare de graniţă, pe o arteră paralelă de şoseaua ce face legătura între localităţile Mako şi Szeget.

Conform comunicărilor venite de la autorităţile maghiare, Gheorghe Breazu prezintă răni specifice unei lupte la nivelul feţei şi toracelui.
Agentul de poliţie Tiberiu Sârbu, de 38 de ani, a fost împuşcat, pe o stradă din Sânnicolau Mare, la circa 500 de metri de unitatea la care lucra, puţin după miezul nopţii. Poliţistul intrase în serviciu vineri seară. La locul unde a fost găsit împuşcat a fost găsit doar tocul pistolului şi încărcătorul cu şase cartuşe, iar pistolul (Carpaţi, calibru 7,65 mm) dispăse, la fel ca şi cel de-al doilea încărcător. La câteva ore după incident, anchetatorii au găsit pistolul şi încărcătorul agentului la câteva străzi depărtare.

Ipoteza principală în baza căreia se desfăşoară ancheta este că poliţistul de frontieră ar fi fost anunţat despre o infracţiune, motiv pentru care ar fi plecat de la postul său, deplasându-se cu maşina personală în faţa casei unde a şi fost împuşcat. Se pare că e vorba de mai mulţi indivizi care furau din maşini. Aceştia i-ar fi furat pistolul poliţistului şi l-au împuşcat în plămânul drept.