MENIU

Gh. Stoian: Se vede de la o poştă că s-a înscenat o alcoolemie, în cazul Elenei Turcu

M. Constantin: Am acţionat conform legilor în vigoare
Foto: RTV

Probele care au dovedit că judecătoarea Elena Turcu a condus sub influenţa alcoolului, acum doi ani, au fost analizate corect. Cel puţin aşa susţin specialiştii de la Institutul Naţional de Medicină Legală, după ce procurorii au cerut lămuriri suplimentare.

Joi, instanţa supremă urma să decidă dacă întorc la Parchet dosarul accidentului de circulaţie în care a fost implicată judecătoarea.

"La analiză putea fi dus sângele oricui sau putea fi dus sânge contrafacut", a spus Gheorghiţa Stoian, avocatul judecătoarei Elena Turcu. "Imaginile nu sunt relevante decât asupra faptului că, din punctul de vedere al unor jurişti serioşi, se vede de la o poştă că s-a înscenat o alcoolemie", a acuzat aceasta.

"Ştirea pe care aţi prezentat-o este eronată. Comunicarea IML-ului că metoda de analiză a sângelui a fost cea oficială există la dosar de când acest dosar a fost instrumentat de procurorul de caz", a mai spus Stoian.

În ceea ce priveşte metoda de prelevare a probelor, Gheorghiţa Stoian a afirmat că "nu este corectă". "Nu trebuie confundată metoda de prelevare cu metoda de analiză. Metoda de prelevare era una singură, prevăzută de legislaţia în vigoare, adică trusa standard de recoltare. Dacă nu au recoltat cu o trusă standard şi au recoltat într-o sticluţă de penicilină, poliţiştii aveau obligaţia să indice numărul sigiliului cu care ar fi sigilat sticluţa. Dar pe buletinul de recoltare este menţionat

"Această probă este nulă. La analiză putea fi dus sângele oricui, sau putea fi sângele contrafăcut", a concluzionat Gheorghiţa Stan.  

De cealaltă parte, Marin Constantin, subinspector în cadrul Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, a precizat că, pe lângă Elena Turcu, altor peste 80 de persoane li s-au făcut recoltări după aceeaşi metodă, probele acestora fiind acceptate de către instanţe ca fiind legale.

Mai mult, Constantin afirmă că personalul medical poate confirma sigilarea probelor recoltate. "Personalul medical de la Camera de Gardă nu riscă să facă ilegalităţi", a subliniat subcomisarul.

Cât despre existenţa pe rol a unui proces în care judecătoarea acuză că i s-ar fi încălcat drepturile, Marin Constantin a precizat: "Instanţa este cea care trebuie să aprecieze dacă i-au fost încălcate drepturile. Din punctul nostru de vedere, am acţionat conform legilor în vigoare."

Mai multe articole despre:
procurori probe INML Elena Turcu Marin Constantin