MENIU

Geoană: Vom cere lui Traian Băsescu propunerea lui Johannis ca premier

Foto: radiotop.ro
Geoană: "Un vot mai important decât cel acordat astăzi este decizia de aprobare a bugetului de stat".

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că în urma verificării majorităţii din Parlamentul României, prin votul negativ asupra Guvernului Croitoru, opoziţia va merge la consultări cu şeful statului şi îl va propune pe Klaus Johannis pentru funcţia de prim-ministru.

"Am asistat la cronica unui eşec afirmat. Legea democraţiei a funcţionat azi în Parlamentul României. Majoritatea şi-a spus cuvântul. După verificarea majorităţii trebuie să-i solicităm la ceea ce se numeşte regula de aur a demorcaţiei: propunerea lui Klaus Johannis ca premier al României", a declarat Geoană după încheierea şedinţei de plen.

Mircea Geoană a asigurat că se vor relua consultările cu şeful statului şi a salutat decizia parlamentarilor de a vota Hotărârea privind transmiterea de către Guvern a proiectului de buget de stat şi a proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2010.

"Reluăm consultările cu şeful statului. Un vot mai important decât cel acordat astăzi este decizia Parlamentului pe care o salut cu privire la decizia de aprobare a bugetului de stat. Acest semnal dat de Parlamentul României va ajunge şi la cetăţenii României. Astăzi tranşa va veni la timp şi vom avea asigurate plata pensiilor şi salariilor pentru România", a mai spus Geoană.

Guvernul Croitoru a picat miercuri în urma votului din Parlament. Traian Băsescu trebuie să desemneze un nou premier, după ce se va consulta cu partidele.