MENIU

Geoană: Traian Băsescu este vinovat de divergenţele dintre PD-L şi PSD şi vrea ruperea protocoalelor din teritoriu

Foto: NewsIn

Ruperea protocoalelor din teritoriu cu PSD de către democrat-liberali face parte dintr-o "stratagemă" începută în urmă cu câteva luni de zile, pe care i-a atribuit-o lui Traian Băsescu, despre care a susţinut că încearcă să "provoace" PSD. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PSD, Mircea Geoană, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Călăraşi.

Mircea Geoană îl consideră responsabil de actualele divergenţe dintre filialele teritoriale ale PSD şi PD-L pe Traian Băsescu, apreciind că preşedintele ţării provoacă o mare instabilitate politică prin gesturile sale. 

"Face parte dintr-o stratagemă care a început de câteva luni de zile şi nu pleacă de la Emil Boc şi de la PD-L, ci de la Traian Băsescu. Traian Băsescu a crezut că prin cooptarea PSD la guvernare îşi va asigura liniştit un al doilea mandat de preşedinte şi iată că lucrurile merg într-o altă direcţie. Şi vrea să schimbe tactica şi nu ştie cum. Încearcă să ne provoace", a spus liderul PSD, întrebat despre divergenţele dintre  membrii PD-L şi PSD asupra  protocolului de colaborare care formează Coaliţia de guvernare.

"În acel moment cel care provoacă instabilitate politică va fi considerat nu doar la aceste alegeri, ci pentru mulţi ani de zile ca principalul responsabil pentru o criză prelungită, o criză severă, iar românii vor putea judeca ce a făcut şi ce nu a făcut actualul preşedinte în ultimii cinci ani de zile. Nu vreau să dau eu un verdict, românii şi călărăşenii vor decide dacă acest preşedinte mai merită încă cinci ani de mandat." a mai declarat Mircea Geoană în conferinţa de presă de la sediul PSD Călăraşi.

Filialele PD-L din treitoriu au primit termen până la 15 septembrie să comunice la "centru" dacă mai vor să menţină protocolul cu PSD.