MENIU

Geoană: Supraimpozitarea profitului înseamnă că eşti deja în război cu băncile

Foto: edu.my

Liderul PSD, Mircea Geoană, spune că nu crede în "versiuni mult prea haiduceşti" în relaţia cu băncile pentru că ar însemna că statul se află în război cu sistemul bancar, referindu-se la declaraţiile premierului Emil Boc privind posibilitatea aplicării taxei "Robin Hood" pe profitul băncilor.

"Cred că această tentaţie, de a repatria capitalul din băncile româneşti, ar trebui inhibată printr-un dialog în primul rând. (...) Nu cred în versiuni mult prea haiduceşti. Cred că este un instrument de ultim resort. Dacă se ajunge acolo înseamnă că eşti deja într-o stare de război cu sistemul bancar din România", a declarat Geoană.

Liderul PSD consideră că cea mai mare problemă nu este reprezentată de "tentaţia" de repatriere a capitalului, invocând angajamentul luat de bancheri la Viena şi la Bruxelles, ci de "prudenţa extremă" a băncilor din România faţă de creditarea proiectelor de investiţii.

"Vreau să fac apel la buna-credinţă a ambelor părţi şi înainte să ne apucăm să facem ameninţări mai directe sau mai voalate în public, să încercăm să epuizăm calea dialogului pentru că, până la urmă, avem acelaşi interes: nu cred că cineva nu vrea să facă profit în România. Ar trebui să fie cel puţin sinucigaş!", a adăugat liderul PSD.