MENIU

Geoană spune că a ridicat în coaliţie problema urgentării descentralizării

foto: NewsIN

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei, că a ridicat problema urgentării calendarului descentralizării, inclusiv prin adoptarea unei noi legi a finanţelor publice locale şi a susţinut că s-a stabilit ca, până la 2 septembrie, să se rezolve această problemă.

Geoană a susţinut că a ridicat de o "manieră energică" subiectul urgentării calendarului descentralizării, inclusiv a adoptării unei noi legi a finanţelor publice locale. "Este important să descentralizăm, dar e important să descentralizăm şi resurse", a susţinut Geoană. "Şi pentru descentralizare, termenul pe care l-am solicitat şi care întrunit acordul coaliţiei a fost de 2 septembrie", a adăugat el.

Cât priveşte discuţiile de la sfârşitul săptămânii de la Buşteni, Geoană a menţionat că în coaliţie s-a făcut "o informare parţială" din partea celor care au participat. "Aşteptăm ca până săptămâna viitoare ca aceste standarde să fie definite şi pentru administraţia centrală, mai ales pentru ministerele care sunt mari cheltuitoare de bani de la buget. Aceste elemente vor trebui să fie finalizate de o manieră clară până la 2 septembrie pentru a putea să legiferăm şi să putem să introducem în exerciţiul bugetar viitor reguli cu privire la eficacitatea administraţiei publice centrale şi locale", a susţinut el.

La şedinţa de la Buşteni s-au reunit reprezentanţii autorităţilor locale, într-un grup de lucru, pentru a conveni cu reprezentanţii Guvernului asupra pachetului de legi privind descentralizarea.

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană PSD coaliţie descentralizare