MENIU

Geoană: Parlamentul se va reuni astăzi să se pronunţe asupra referendumului şi asupra susţinerii lui Johannis

Foto: NewsIn
Declaraţie politică pentru susţinerea lui Klaus Johannis pentru funcţia de premier nu va avea efecte juridice, ci doar va oficializa majoritatea.

Conducerea Parlamentului a decis organizarea astăzi a unei şedinţe comune de plen care va avea pe ordinea de zi o declaraţie politică privind susţinerea de către PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor a lui Klaus Johannis pentru funcţia de premier, precum şi scrisoarea privind referendumul, a declarat Mircea Geoană.

"Am făcut o propunere, astăzi, Birourilor reunite ale celor două camere ale Parlamentului şi anume, organizarea unei întruniri a camerelor reunite în care să se adopte o hotărâre prin care vom propune constatarea sprijinului Parlamentului României pentru candidatura lui Johannis la funcţia de prim-ministru, dorind astfel să demonstrăm, în fapt, existenţa acestei majorităţi de 65% şi să putem să transmitem un mesaj referitor la sprijinul extrem de solid pe care îl arătăm lui Klaus Johannis", a precizat Mircea Geoană.

"Această decizie a fost aprobată. Mâine la ora 9 plenul reunit se va întruni pentru a adopta, o astfel de decizie cu caracter profund politic şi extrem de importantă în acest moment. Sperăm ca prin vocea Parlamentului şi  a majoritpăţii sale să transmitem nevoia de a avea un guvern legitim instalat cât mai rapid la Bucureşti pentru a preîntâmpina dergadarea situaţiei economice şi sociale", a completat liderul PSD.

Declaraţie politică pentru susţinerea lui Klaus Johannis pentru funcţia de premier nu va avea efecte juridice, ci doar va oficializa majoritatea 

Mircea Geoană a mai anunţat că marţi dimineaţă va avea avizul cu privire la propunerea preşedintelui României de organizare a unui referndum  pentru reducerea numărului de parlamentari şi pentru parlament unicameral.

"De aceea considerăm că astăzi am dezlegat aceste două probleme importante, pe de o partre rezolvarea crizei politice, pe de alta dorinţa domnului preşedinte de a organiza un referendum", a considerat liderul PSD, menţionând că toate grupurile parlamentare au acceptat în unanimitate "găsirea unei soluţii cu privire la pensiile parlamentarilor. În acest moment cele două initiative, cea a PSD,PNL, UDMR şi cea a PD-L  îşi vor găsi drumul spre un plen reunit".