MENIU

Geoană: Nu-i place domnul Johannis? Să ne spună. Poate găsim un alt candidat

Foto: NewsIn
Geoană: "Nicio formaţiune politică românească, în afară de PD-L, nu mai are încredere în Traian Băsescu"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi seară, că democratic ar fi fost ca preşedintele Traian Băsescu să discute cu majoritatea parlamentară şi să se încerce găsirea unei soluţii pentru un Guvern.

"Lucrul elementar democratic este ca atunci când există o majoritate să discute cu acea majoritate. Nu-i place Domnul Johannis? Să ne spună. Poate găsim un alt candidat. Dar văd că nu a avut niciun minim gest democatic, de elementară decenţă: \'Mai oameni buni, nu-mi convine candidratul. Am un drept\' (...) Preşedintele are un drept să nominalizeze un candidat. Dar a spune în continuare că o minoritate propune musai primul ministru este un neadevăr demorcati şi este o altă metodă de a fi în Cartea Recordurilor. Nu există într-o demorcaţie ca o minoritate să propună un prim ministru", a declarat Mircea Geoană.

Referitor la o viitoare alianţă între PD-L şi PNL, după cum a spus dimineaţă şeful statului că vede noul guvern, Geoană a afirmat că nu crede în această variantă deoarece nicio formaţiune politică românească, în afară de PD-L, nu mai are încredere în Traian Băsescu, arătându-şi încrederea că sprijinul majorităţii pentru Johannis va fi reconfirmat la întâlnirea de joi seară de la Palatul Cotroceni.

"Păi cine mai are încredere în Traian Băsescu. A fost aliat cu ţăriniştii, în vremea Convenţiei, şi i-a înjunghiat pe la spate. A fost aliat cu PNL, în vremea Alianţei, şi i-a înjunghiat pe la spate. A fost aliat până şi cu PSD, şi ne-a înjunghiat pe la spate. Sunt convins ca şi astăzi va fi reconfirmat sprijinul acestei majorităţi pentru domnul Johannis. Vorbind în termeni mai realişti trebuie să ne ocupăm deja de instalarea unui guvern autentic cu o majoritate reală, după 6 decembrei, până de Crăciun vom avea un Guvern.  Vom merge firesc la consultări", a spus social-democratul.

Mircea Geoană a susţinut că nu se teme de faptul că partidele vor participa la consultări separat, pentru că PNL este un partid unit, considerând că "fisuri majore sunt in PD-L".

Preşedintele Traian Băsescu a chemat joi, începând cu ora 17.00, partidele politice la consultări pe tema nominalizării unui prim-ministru.