MENIU

Geoană: Mulţumesc celor care au votat pentru a înlătura răul din ultimii cinci ani

<descriere>

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, cu 31,2 % din voturi, a intrat, alături de Traian Băsescu, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, potrivit rezultatelor exit-poll-ului INSOMAR.

\"Am muncit din greu în aceşti ultimi ani ca să ajungem aici. Vom munci şi mai mult în următoarele două săptămâni, iar pe 6 decembrie vom învinge împreună.\" Astfel şi-a început discursul Mircea Geoană, candidatul PSD la preşedinţie, mulţumind, totodată, atât alegătorilor săi, cât şi celor care au votat cu contracandidaţii săi.

\"Le mulţumesc, în egală măsură, şi celor care au votat şi cu ceilalţi candidaţi, dar mai ales celor care au votat cu Crin Antonescu\", a spus Geoană.

\"Abia de pe 6 decembrie, după un moment probabil euforic, lupta va începe cu adevărat\", a continuat pesedistul, făcând un apel la alegători pentru a-şi uni forţele astfel încât să treacă de \"cei cinci ani de dezbinare\".

\"Să ne unim cu toţii, bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni. După cinci ani de dezbinare, trebuie să înţelegem că ceea ce ne uneşte este mult mai important decât ceea ce ne dezbină. Nimic nu este imposibil pentru noi\", a încheiat social-democratul Mircea Geoană.

Potrivit INSOMAR, Traian Băsescu a obţinut 32,8% din opţiunile exprimate, social-democratul Mircea Geoană 31,2%, iar candidatul liberal Crin Antonescu a obţinut 22,2% din voturi.

Rezultatele reflectă voturile exprimate până la ora 21:00.