MENIU

Geoană este criticat de colegii de partid şi de liberali pentru rezultatul din alegeri

Colaboratorii lui Geoană dau vina pe acesta pentru eşecul din alegeri

Cele mai virulente critici la adresa lui Mircea Geoană au fost lansate de colegul său de partid, deputatul Mădălin Voicu.

Mircea Geoană a pierdut alegerile din cauza neputinţei sale, dar şi a colaboratorilor apropiaţi. Asta susţin unii membrii ai Partidului Social-Democrat. Criticile sunt susţinute şi de o parte dintre liberali. Cele mai virulente critici la adresa lui Mircea Geoană au fost lansate de colegul său de partid, deputatul Mădălin Voicu.

\"Mircea Geoană a fost susţinut de trei partide şi n-a reuşit să câştige, şi nu din cauza muncii partidelor ci din cauza neputinţei lui, ca să nu spun altfel. I-am atras atenţia inclusiv lui Viorel Hrebenciuc, inclusiv lui Liviu Dragnea, inclusiv unor prieteni cu care ştiu că lucra Geoană dar dacă materialul e prost nu poţi să croieşti cine ştie ce\", a declarat Mădălin Voicu.

Un alt social-democrat, Miron Mitrea, dă vina pe staff-ul de campanie al candidatului PSD pentru eşecul din alegeri, în Evenimentul zilei: \"Au existat greşeli de campanie absolut evidente comise de Mircea Geoană şi de staff-ul de campanie, care a fost unul foarte slab. A câştigat Traian Băsescu, care a reuşit să îşi mobilizeze şi valorifice mai bine electoratul şi a reuşit să câştige un al doilea mandat consecutiv, lucru pe care nu l-a mai făcut nimeni în Europa de sud-est\".

De cealaltă parte, liderul liberalilor gorjeni, Dan Ilie Morega susţine, în Gândul, că principalul responsabil pentru înfrângerea lui Geoană este Dan Nica, cel care, în calitate de ministru de Interne, nu a fost în stare să implementeze un sistem informatic pentru supravegherea alegerilor. \"Legislaţia electorală de acum este opera PSD şi vinovat pentru ea este un singur om, Dan Nica, pe care îl consider cel mai mare papagal în acest domeniu. Nu avem un soft informatic pentru a-i înregistra pe cei care votează la orice secţie din ţară şi, atunci, cu secţiile astea speciale în toate localităţile s-a făcut cea mai mare greşeală, care i-a şi fost defavorabilă lui Geoană\".