MENIU

Geoană despre solicitarea PDL de a-şi da demisia din funcţia de şef al Senatului: "Politicianisme!"

foto: NewsIN

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a replicat marţi solicitării PDL de a-şi da demisia din funcţia de preşedinte al Senatului deoarece este candidat la alegerile prezidenţiale, precizând că sunt "politicianisme". Funcţia de preşedinte al Senatului României nu este incompatibilă cu statutul de candidat PSD la alegerile prezidenţiale, a adăugat Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat marţi, la deschiderea sesiunii de toamnă a acestei Camere, că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a rezista "tentaţiilor" de a implica instituţia în campanie, cerând acelaşi lucru şi colegilor săi.

Geoană spune că  "Întrucât nu folosesc fonduri publice în acţiunile de campanie şi întrucât sunt prezent la lucrările Senatului, nu există nicio incompatibilitate între funcţia pe care o deţin şi statutul de candidat PSD la alegerile prezidenţiale".

"Voi face tot ce depinde de mine în respect faţă de democraţie şi rolul Parlamentului că vom încerca să ţinem această cameră superioară cât mai mult la adăpost de tentaţiile pasagere ale luptelor electorale. Indiferent de această campanie, vom rămâne colegi în Senat încă un număr de ani şi este important ca acest lucru să fie în atenţia noastră. Sper ca acest mesaj al meu să fie bine receptat, este un mesaj din partea unui coleg şi prieten, din partea unui om care ştie să preţuiască activitatea fiecăruia dintre dvs şi este un lucru benefic pentru atmosfera generală din Camera superioară a Parlamentului", a mai afirmat preşedintele Senatului.

Geoană a comentat că sesiunea parlamentară care începe marţi este "un adevărat test" pentru Senat. "Ştiu că întotdeauna o campanie electorală influenţează atmosfera politică din ţară. Dar îndrăznesc să spun şi îndrăznesc să sper că înţelepciunea şi echilibrul pe care Senatul le-a demonstrat de fiecare dată vor reuşi să fie cuvântul de ordine", a completat Geoană.

PDL i-a cerut liderului PSD, Mircea Geoană, care şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale, să dea dovadă de responsabilitate şi să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru a nu fi "suspectat" de opinia publică de faptul că ar folosi resursele publice în campanie.

În continuare, preşedintele Senatului a făcut un apel la adresa comisiilor permanente, a parlamentarilor, a Biroului Permanent, pentru a vedea care sunt răspunsurile la criza economică şi alte chestiuni care-i "frământă în profunzime" pe românii.

VEZI POZIŢIA PD-L

Mai multe articole despre:
Senat demisie Mircea Geoană PSD politică PD-L