MENIU

Geoană despre Berceanu: Ministrul struţo-cămilă care mută banii de la Agricultură

Foto: NewsIn

Liderul PSD Mircea Geoană l-a atacat pe ministrul Radu Berceanu, la o întrunire electorală la Mediaş, spunând că este un ministru \"struţo-cămilă\", care \"a mutat banii de la Agricultură la banii de la mafia asfaltului\".

"Astăzi în România am asistat la un lucru inacceptabil. Într-un buget de stat în care existau în mod clar banii de subvenţii pentru agricultură, ministrul struţo-cămilă, şi la agricultură şi la Transporturi, domnul Berceanu, a mutat banii de la agricultură la banii de la mafia asfaltului care finanţează buzunarele deja doldora ale lui Băsescu şi ale clanului său portocaliu", a declarat Mircea Geoană.

Nu este prima dată când liderul social-democrat îl acuză pe ministrul PD-L de faptul că ar fi mutat bani de la bugetul agriculturii. Geoană spunea, la 29 octombrie, că este "inaceptabil" că se întârzie plata subvenţiilor şi a ajutoarelor de stat pentru crescătorii de animale şi că "Radu Berceanu a deturnat fondurile de la ministerul Agriculturii către Transporturi şi Turism şi alte şmecherii PD-L-iste".

Ministrul Berceanu a reacţionat atunci, negând acuzaţia de deturnare de fonduri. "Oricine poate să facă oricând o verificare, nu să vorbească după ureche, că atunci chiar îmi închipui că este prostănac. (...) Îl are pe domnul Văcăroiu la Curtea de Conturi şi poate oricând să facă un control la Ministerul Agriculturii şi să vadă dacă anul ăsta, vreodată, a plecat un leu din ce a avut alocat Ministerul Agriculturii în altă parte", a spus Radu Berceanu.

Candidatul PSD la prezidenţiale le-a mai spus simpatizanţilor din Mediaş că pentru el, ca preşedinte, importantă este familia. "Vom asigura familiei care munceşte cinstit dintr-o leafă sau două un venit decent. Vom asigura tinerei familii din România dreptul de a avea un acoperiş deasupra casei şi statul să investească în locuinţe cu chirie complet echipate pentru tinerii care încă nu au bani suficienţi să ia un credit de la bancă şi va trebui să asigurăm servicii publice de educaţie, de sănătate şi, da, de sprijin pentru mame pentru cele care duc povara gospodăriei, a creşterii copiilor şi care sunt atât de puţin răsplătite în societatea nedreaptă pe care o avem astăzi!, a spus liderul PSD.

Mircea Geoană a spus din nou că se va opune creşterii vârstei de pensie pentru femei la 65 de ani, "pentru că femeia din România nu are viaţa unei femei de undeva din Occident". "Aceşti 20 de ani ne-au adus în România un capitalism deformat în care s-a încurajat individualismul, consumul excesiv. A venit clipa să spunem că familia este centrul comunităţilor din România şi familia românească reprezintă matca pe care o vom ajuta să ducă mai departe  ştafeta generaţiilor în naţiunea română", a mai spus Geoană la Mediaş.