MENIU

Geoană: Băsescu şi PD-L vor veni cu porcării la care se pricep, scurse în presă într-un mod jegos şi jalnic de a face politică

Mircea Geoană

Mircea Geoană susţine că Traian Băsescu vorbeşte în discursurile sale despre nişte adversari imaginari şi nu atinge subiectele importante pentru români.

\"Izolarea în care se află Traian Băsescu acum nu reprezintă o coaliţie anti-Băsescu. Este rezultatul propriilor acţiuni ale domnului Băsescu şi ale acestui partid. PD-L-ul va rămâne izolat atâta vreme cât vor avea un astfel de conducător. Au avut uşi deschise la foarte multă lume, la PRM, la liberali, la patronul de la GRIVCO\", spune Geoană.

Candidatul PSD se aşteaptă la o campanie murdară în perioada următoare:  \"În disperarea lui Băsescu şi a PD-L-ului, o să vină în zilele următoare cu atacuri şi mai urâte, cu fabricaţiuni,  cu tot soiul de filmulţe şi stenograme şi de porcării la care se pricep, scurse către presă, într-un mod jegos şi jalnic de a face politică. Domnul Băsescu vorbeşte la nesfârşit despre nişte adversari imaginari. O vorbă despre locuri de muncă, o vorbă despre criza economică nu spune. O vorbă despre problemele care îi frământă cu adevărat pe români. Domnul Băsescu inventează lupte cu morile de vânt. Sunt absolut convins că retorica asta nu duce nicăieri\".

Preşedintele PSD spune că, dacă va ajunge preşedinte, nu va face aceleaşi greşeli ca Băsescu: \"În condiţiile în care voi ajunge preşedinte al României, voi avea mandat de cinci ani şi voi avea practic de conlucrat, de o manieră corectă şi respectuoasă,  cu două guverne şi două parlamente succesive. Nu am să fac ce a făcut domnul Băsescu care timp de cinci ani de zile a distrus tot ce a putut să fie continuitate în proiecte\".

Geoană susţine că, dincolo de alianţa cu PNL, Johannis va trebui să demonstreze că este un bun prim-ministru.

\"Johannis va fi premier atâta vreme cât va dura majoritatea care îl va susţine. E regula democraţiei. Cuvântul dat, şi nu documentul semnat, şi mâna strânsă lui Crin Antonescu în discuţiile pe care le-am avut mă obligă pentru că sunt un om respectuos faţă de cuvântul dat.  Joahnnis va trebui să demonstreze că va fi un bun prim-ministru. Îl vom susţine. Este obligaţia domniei sale să se achite de o sarcină nu uşoară. Am să încerc să ajut echipa guvernamentală\", susţine Geoană.

Preşedintele PSD a mai spus că problema legată de guvernul Negoiţă va fi rezolvată în 30 de secunde în Parlament.

\"Este o chestiune pe care o evacuăm în 30 de secunde, printr-un vot în Parlament. Evident că va exista o propunere din partea unei majorităţi, după 6 decembrie. Avem nevoie de un guvern stabil, de guvernul Johannis până de Crăciun. Timpul nu mai aşteaptă\", a declarat Geoană, în cadrul emisiunii Realitatea zilei.

Geoană a mai precizat că alianţa cu PNL  reprezintă un angajament solemn al partidului pe care îl conduce şi al său personal: \"Alianţa cu PNL-ul este una de majoritate care va funcţiona indiferent de turul II\".

Mai multe articole despre:
alegeri Mircea Geoană PSD Traian Băsescu vot