MENIU

Geoană: Acordul PSD-PNL nu reprezintă un troc politic, va asigura stabilitate politică pe termen lung

<descriere>

Social-democraţii au semnat un acordul politic cu PNL pentru susţinerea lui Klaus Johannis ca premier. Prin acest acord, liberalii se angajează să-l susţină pe Mircea Geoană în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat după ce a semnat acordul politic cu PNL, că acesta \"reprezintă un pas important către asigurarea stabilităţii politice în România, şi nu o împărţire de funcţii între cele două formaţiuni politice. \"Este un acord în care şi eu şi domnul Antonescu credem cu intensitate\", a mai  spus Mircea Geoană.

Geoană şi-a exprimat încrederea că \"forţele pozitive din societate, forţele politice mature\" vor contribui la instalarea unui Guvern cu Klaus Johannis premier, după turul II al alegerilor prezidenţiale.

\"Forţele politice mature din România trebuie să-şi unească forţele si să instalăm un guvern condus de Johannis, înainte de Crăciun\", a spus preşedintele PSD.

Geoană a mai afirmat că acordul semnat miercuri cu PNL \"nu reprezintă o împărţire de funcţii\". \"Ceea ce am semnat astăzi nu reprezintă un troc politic, o vânzare de voturi\".

Candidatul PSD i-a mulţumit, de asemenea, lui Crin Antonescu pentru sprijinul anuţat pentru turul II al alegerilor prezidenţiale, completând că de acum înainte \"este sarcina mea să-i conving pe alegători\".