MENIU

Furtul de arme de la Ciorogârla ar putea fi o comandă din altă ţară, potrivit lui Dudu Ionescu

Foto: ro.wikipedia.org
Dudu Ionescu: Furtul de la Ciorogârla nu putea fi posibil fără complicitate din interior

Furtul de arme de la depozitul din Ciorogârla ar putea fi o comandă din altă ţară, este ipoteza avansată de Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne. Invitat la Realitatea TV, Dudu Ionescu a declarat că furtul nu ar fi fost posibil fără complicitatea cuiva din interior.

"Dacă într-adevăr este aşa cum se vehiculează în presă, un pachet consistent de pistolete, pistoale mitralieră, probabil cel puţin astea din urmă sunt comandate pentru o piaţă externă", a spus Dudu Ionescu.

Fostul ministru de Interne şi-a continuat teoria privind furtul armelor de la depozitul din Ciorogârla, precizând că cineva din interior a ajutat cu siguranţă la o astfel de acţiune. Dudu Ionescu apreciază că responsabilitatea îi aparţine comandantului depozitului, care ar fi trebuit să asigure o pază mult mai strictă a muniţiilor.

"Dacă resursele pe care le-a avut la dispoziţie i-au permis să angajeze doar localnici, asta a avut. E adevărat, putea să fie mai vigilent. Probabil că va fi sancţionat pentru neglijenţă, dacă nu mai mult. Repet, în astfel de cazuri, de depozite de muniţii şi armamente, lucrurile ar trebui să se petreacă cu o dedicaţie mai mare de resurse", a declarat Dudu Ionescu.

În final, Constantin Dudu Ionescu a explicat că modul în care se gestionează regimul armelor în România este deficitar şi că ar trebui ca legea să fie ceva mai riguroasă în privinţa deţinerii de arme. 

Cel puţin 50 de arme au dispărut din depozitul Unităţii Militate Ciorogârla, ce aparţine Aviaţiei, au declarat, joi, surse militare. Toate structurile operative şi informative ale MAI au declarat starea de alertă de gradul I încă de miercuri seara din cauza dispariţiei armelor de la Unitatea Militară Ciorogârla. Poliţişti, jandarmi, militari şi angajaţi ai serviciilor secrete continuă căutările, iar procurorii de la Parchetul Militar încearcă să afle cum a fost posibil ca atâtea arme să dispară fără nicio urmă.

În ultimii ani, au existat cel puţin două cazuri de sustragere de armament. De la o unitate militară din Bucureşti, a dispărut armament folosit, ulterior, în atentatul de la Liceul Jean Monnet, în 2002. 

Click AICI pentru mai multe informaţii