MENIU

Funeraliile lui Michael Jackson au fost amânate până la 3 septembrie

Foto: you-are-here.com

Familia Jackson a anunţat vineri că funeraliile lui Michael Jackson, vedeta muzicii pop care a murit la 25 iunie la vârsta de 50 de ani, vor avea loc în cele din urmă la 3 septembrie, la Los Angeles, şi nu la 29 august cum anunţase iniţial.

Locul înmormântării rămâne acelaşi. Megastarul va fi îngropat în Marele Mausoleu al cimitirului Forest Lawn din Glendale, suburbie a Los Angelesului.

Ceremonia, strict privată şi rezervată familiei şi prietenilor apropiaţi, va începe la ora locală 19.00 (4 septembrie, 5.00, ora României).

Marţi, familia Jackson anunţase că funeraliile vor avea loc la 29 august, ziua când regele muzicii pop ar fi împlinit 51 de ani. Familia nu a precizat motivul pentru care a amânat funeraliile cu câteva zile.

Construit după modelul celebrului Campo Santo din Genova, Italia, Marele Mausoleu din Forest Lawn este protejat de multiple camere de securitate, iar accesul este sever reglementat. O parte publică adăposteşte o reproducere după La Cena, fresca milaneză a lui Leonardo da Vinci, precum şi mai multe copii ale statuilor lui Michelangelo.

Michael Jackson a murit la 25 iunie la vârsta de 50 de ani, la Los Angeles, în urma unui stop cardiac. Poliţia îşi continuă ancheta referitoare la cauzele morţii artistului. Investigaţiile s-au concentrat asupra dependenţei lui Michael Jackson de numeroase medicamente foarte puternice, unele dintre ele probabil furnizate de ultimul său medic, Conrad Murray, aflat în centrul anchetei.