MENIU

\"Fumatul ucide\" este, de fapt, un îndemn la fumat

Speriaţi de ideea de moarte fumătorii, nu au altă cale mai bună de a se calma decât aprinzându-şi o ţigară / FOTO: graphics8.nytimes.com

Unu la mână, speriaţi de ideea de moarte fumătorii nu au altă cale mai bună de a se calma decât aprinzându-şi o ţigară, gest complet relaxant. Doi la mână, văzând acest mesaj în fiecare zi oameni ajung să se obişnuiască cu ideea de moarte, ceea ce nu-i mai împiedică să fumeze.

Câţi dintre voi v-aţi lăsat de fumat după ce pe pachetele de ţigări au apărut acele mesaje care vă anunţă moarte iminentă? Probabil că foarte puţini sau niciunul! Şi asta nu pentru că fumătorii ar fi foarte încăpăţânaţi sau dependenţi, ci pentru că mesajul în sine cum că FUMATUL UCIDE are ca efect imboldul de a fuma şi mai mult. Nu vreau să trec în teoria conspiraţiei, dar îmi pare o strategie de vânzare fabuloasă.

Oricum, afirmaţia de mai sus nu îmi aparţine mie, ci unui grup de cercetători britanici care au testat eficacitatea mesajelor descurajatoare de pe pachetele de ţigări. Concluziile la care au ajuns sunt cât se poate de neaşteptate.

Unu la mână, speriaţi de ideea de moarte fumătorii nu au altă cale mai bună de a se calma decât aprinzându-şi o ţigară, gest complet relaxant. Doi la mână, văzând acest mesaj în fiecare zi oameni ajung să se obişnuiască cu ideea de moarte, ceea ce nu-i mai împiedică să fumeze. Citeşte mai mult pe tabu.ro

Mai multe articole despre:
fumători