MENIU

FSLI: Traian Băsescu îi foloseşte pe profesori în jocurile politice

Foto: wordpress.com

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a răspuns atacurilor lansate de preşedintele Traian Băsescu. Sindicaliştii au susţinut că şeful statului încearcă să folosească profesorii în jocurile politice. Aceştia vor reformă în Educaţie şi i-au cer lui Traian Băsescu să alegă între voturi şi calitatea învăţământului.

"Inconsecvenţa şi duplicitatea manifestate de şeful statului sunt evidente. Pe de o parte, afirmă că şcoala românească "scoate tâmpiţi", iar pe de altă parte, nu-i convine dacă se încearcă să se facă ordine în învăţământul superior, începând cu cel privat. Preşedintele României trebuie să se hotărască: ori vrea creşterea calităţii în învăţământul românesc, ori vrea voturi", a declarat liderul FSLI, Aurel Cornea.

Reacţia sindicatelor vine după ce Traian Băsescu a declarat, în urmă că se încearcă discreditarea învăţământului privat. "Este o luptă între cei care vor să diminueze învăţământul privat, pentru că pâinea şi cuţitul se află în mâna celor de la stat, sindicate şi oameni politici. Se pare că s-a luat decizia să se dea satisfacţie sindicatelor pentru discreditarea sistemului privat. M-aş bucura ca Guvernul să ia taurul de coarne", a precizat Traian Băsescu.

Declaraţia preşedintelui a fost făcută în contextul scandalului diplomelor false de la Spiru Haret.