MENIU

Frumuseţea psihologică, la modă în 2010

Produsele cosmetice pot îmbunătăţi calitatea somnului

Anul viitor, produsele cosmetice vor avea un nou obiectiv ambiţios: să te facă să te simţi bine, nu numai să arăţi bine.

Potrivit studiilor realizate de Mintel, \"mood beauty\" (frumuseţe în funcţie de starea de spirit), adică produse care au beneficii psihologice prin interacţiunea cu neurotransmiţătorii corpului, va fi la modă în 2010 printre alte inovaţii ale industriei de înfrumuseţare.

\"2009 a adus multe provocări industriei, brandurile de înfrumuseţare au continuat să caute noi modalităţi de a fuziona cu ştiinţa, natura şi s-au străduit să atingă rezultate cât mai bune şi să găsească mai multe soluţii eco\", a declarat Nica Lewis, directorul Mintel Beauty Innovation.

\"În 2010 vom vedea mai multe consolidări în industria de înfrumuseţare şi evoluţia trendurilor vechi, dar şi noi, pentru că încrederea consumatorilor a revenit\", a adăugat Nica Lewis.

Predicţiile sunt făcute de Wendy Liebmann, care a inaugurat WWD Beauty Biz Awards din acest an. Ea a anunţat că 80 la sută dintre femei vor mai cumpăra în noul an numai produsele de înfrumuseţare de care au neapărat nevoie, de asemenea a ajuns la concluzia că în timpul crizei economice s-a dezvoltat inovaţia.

Ideea de somn de frumuseţe va căpăta un alt sens. De exemplu, cosmeticele vor induce o stare pozitivă sau vor îmbunătăţi calitatea somnului prin produsele de îngrijire de noapte.

Mai multe articole despre:
somn