MENIU

Fritzl ar putea fi eliberat în 14 ani

Foto: huffingtonpost.com

Josef Fritzl va sta la închisoare ca la pensiune şi ar putea fi eliberat după numai 14 ani, dacă are un comportament bun în locul de detenţie. El va avea la dispoziţie bucătărie, loc de băut ceaiul, internet, televizor şi baie proprie.

Fritzl, "monstrul din Amstetten", care şi-a sechestrat fiica, împreună cu trei dintre copiii pe care i-a făcut cu ea, timp de 24 de ani, ar putea fi eliberat după numai 14 ani de detenţie.

În plus, va putea să petreacă zilnic opt ore în afara celulei şi, dacă se comportă civilizat, ar putea scăpa de închisoare mult mai repede decât a prevăzut sentinţa.

"Monstrul din Amstetten" cum a fost numit de presă va avea la dispoziţie o celulă de 12 metri pătraţi scriu Daily Mail şi The Mirror. Poate decora încăperea cu plante şi tablouri, după gust şi îşi poate aduce un animal de companie.

Fritzl va avea un calculator la dispoziţie, iar dacă se plictiseşte poate să socializeze cu alţi deţinuţi, să înveţe o limbă străină, să se relaxeze practicând olăritul, să meargă la centrul muzical al penitenciarului sau să joace baschet. În celulă i se vor aduce zilnic ziare.

Austriacul condamnat pentru viol, sclavie, sechestrare, agresiune şi omucidere poate fi vizitat zilnic de rude şi de prieteni între ora 9 dimineaţa şi 6 seara. Experţii în domeniul juridic admit că Fritzl ar putea fi eliberat dacă tratamentul psihiatric va da rezultate: "Este posibilă o eliberare condiţionată după 14 ani de închisoare".

Asta ar însemna ca Fritzl să stea după gratii cu zece ani mai puţin decât perioada în care a ţinut-o închisă în beci pe fiica sa.