MENIU

FRF, amendată de UEFA pentru licenţele acordate echipelor din liga I! Raportul UEFA constată datorii neachitate, transferuri de jucători sau lipsă din contabilitate!

Foto: NewsIn

UEFA a găsit nereguli grave în procesul de licenţiere al echipelor din Liga I! După ce FRF, prin Comisia abilitată, a acordat licenţe pentru toate echipele din Liga I, forul european a descoperit carenţe majore în dosarele echipelor care vor evolua în cupele europene în sezonul viitor. Inspectorul turc care a supervizat acest dosar a recomandat UEFA să amendeze FRF-ul cu 200.000 de euro!

Au fost controlate cele şase echipe care vor evolua în sezonul 2009-2010 în cupele europene, CFR Cluj, Steaua, Dinamo, Rapid, FC Timişoara şi Unirea Urziceni, iar majoritatea au prezentat probleme la dosar, mai ales în privinţa aspectelor financiare ale licenţierii. Raportul UEFA constată constatând datorii neachitate, transferuri de jucători, lipsă din contabilitate sau previuni bugetare hazardate.

"Având în vedere gravitatea contravenţiei, lipsa gravă de control din partea federaţiei care a acordat licenţa unor cluburi care nu au îndeplinit criteriile financiare minime impuse de UEFA şi faptul că respectivele cluburi primesc sume de bani (programul Hat Trick) pentru ca acestea să poată beneficia de un sistem de licenţiere credibil sub jurisdicţia română, inspectorul turc Kemal Kapulluoglu solicită organismului disciplinar şi de control să amendeze FRF cu 200.000 EUR, pentru a sublinia importanţa garantării, de către sistemul UEFA de licenţiere a cluburilor, a transparenţei, credibilităţii, protecţiei creditorilor, în special pentru a proteja desfăşurarea în condiţii optime a competiţiilor UEFA", se precizează în raport.

Dosarul în cauză a fost inaintat Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA, care va lua o decizie în cadrul şedintei sale din data de 23 iunie.

Mai multe articole despre:
UEFA amendă dosar FRF licenţiere