MENIU

FRF a constituit o comisie care va analiza abuzurile AJF Prahova, în timp ce arbitrii continuă greva

Foto: NewsIn

Federaţia Română de Fotbal a constituit în cadrul Comitetul Executiv de joi o comisie care va analiza situaţia arbitrajului din Prahova, dar şi neregulile privind radierea cartonaşelor de către AJF Prahova, asta în timp ce arbitrii îşi continuă forma de protest.

"În Comitetul Executiv de joi s-a discutat şi problema abuzurilor arbitrilor din Prahova. Federaţia a constituit o comisie care se va ocupa de acest caz. S-a stabilit ca săptămâna viitoare să strângă toate documentele, acte false şi dovezile cu abuzuri, şi eu o să merg cu ei să îi ajut, pentru că eu ce încep, şi termin. Eu le-am recomandat că era bine ca înainte să înceapă acest protest, să fi informat FRF şi, după aceea, dacă nu se făcea nimic, atunci să treacă la grevă", a declarat, vineri, pentru NewsIn, Dumitru Costin, care a mai adăugat că Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din România (SAFR) a făcut o cerere să adere la Blocul Sindical Naţional (BNS).

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat pentru NewsIn că are încredere că nou înfiinţata comisie va rezolva acest caz: "Am luat în considerare şi problemele din Prahova. Pentru asta, Federaţia a constituit o comisie, formată din trei membri, Cornel Sorescu, Adrian Răureanu şi Adrian Stângaciu, iar ei se vor ocupa de acest caz. Nu cunosc foarte bine situaţia, dar sper ca această comisie să rezolve problemele".

La rândul său, preşedintele AJF Prahova, Silviu Crângaşu, a afirmat că mai multe meciuri din acest sfârşit de săptămână vor fi reprogramate, dacă brigăzile de arbitri nu vor fi complete: "Din informaţiile mele, mai mulţi arbitri s-au dezis de această grevă şi şi-au ridicat rapoartele de arbitraj pentru a putea conduce partidele din această etapă. La partidele de vineri şi sâmbătă nu vor fi probleme, doar duminică nu o să fie arbitri suficienţi, dar vom căuta soluţii. Noi am avut mereu probleme cu numărul mic de arbitri cu care ne confruntăm. Pentru această etapă, am primit patru brigăzi complete de la Colegiul de Arbitri de la Buzău şi două brigăzi de la Colegiul Judeţean Ilfov. Dacă nu vom avea arbitri suficienţi, partidele fără brigăzi vor fi reprogramate".

În replică, "arbitrii prahoveni aflaţi în acţiune de protest - grevă - fac apel la colegii lor din judeţele limitrofe să nu accepte eventuala ofertă AJF Prahova de a fi pe post de 'cozi de topor', încercându-se astfel spargerea grevei. SAFR, filiala Prahova, anunţă că arbitrii de fotbal din judeţ sunt hotărâţi să-şi ducă pănâ la capăt forma de protest, dacă conducerea AJP Prahova nu binevoieşte să se aşeze la masa tratativelor cu reprezentanţii SAFR pentru a fi soluţionate cerereile lor cu privire la terenurile de joc omologate conform ROAF, asigurarea protecţiei la meciuri, respectarea demnităţii şi respectarea demnităţii activităţii de arbitru de fotbal", se arată într-un comunicat remis agenţiei NewsIn de SAFR.

Arbitrii prahoveni au anunţat luni că vor intra în grevă la finalul acestei săptămâni, ca urmare a violenţelor la care au fost supuşi de jucători, oficiali şi suporteri, dar şi a neregulilor privind ştergerea cartonaşelor de către AJF Prahova, urmând să nu se mai prezinte la meciurile la care sunt delegaţi.
Mai multe articole despre:
grevă FRF arbitrii SAFR