MENIU

Fraţii Cămătaru nu au reuşit să obţină anularea deciziei de condamnare a Tribunalului

Foto: cotidianul.ro

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins cererea de strămutare a procesului fraţilor Cămătaru, prin care au încercat să obţină desfiinţarea deciziei de condamnare a Tribunalului Bucureşti.

Decizia Înaltei Curţi este definitivă.

Fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru au fost condamnaţi marţi de Tribunalul Bucureşti la câte 15, respectiv 13 ani de închisoare.

Tribunalul Bucureşti a decis marţi să îi condamne pe 33 de membri ai clanului Cămătarilor la peste 191 ani de închisoare, numai una dintre persoanele acuzate fiind achitate de judecători pentru lipsă de intenţie.

Procurorul de şedinţă a enumerat, pe 20 ianuarie, la ultimul termen de la Tribunalul Bucureşti, activitatea infracţională a clanului, arătând că fraţii Cămătaru se fac vinovaţi de distrugerea unor dosare, clanul ajungând să controleze şi medieze conflicte între interlopi.

Vasile Balint, numit Sile Cămătaru, a declarat că se vede în aceeaşi situaţie ca în 2005, când a fost condamnat pe nedrept la 13 ani de închisoare. Fratele acestuia, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a negat, la rândul lui, toate acuzele procurorului de şedinţă, susţinând că nu a mituit niciun magistrat pentru a scăpa de puşcărie, că nu şi-a furat propriile dosare din instanţe, plângându-se, totodată, de tratamentul discriminatoriu de care are parte în închisoare.