MENIU

Fratele lui Culiţă Tărâţă, condamnat la închisoare cu suspendare

FOTO: romconstructsa.ro

Tribunalul Vaslui l-a condamnat la patru de închisoare cu suspendare pe Constantin Tărâţă, fratele fostului deputat PSD Culiţă Tărâţă, pentru dare de mită, după ce anul trecut a fost prins în flagrant când încerca să-i dea unui poliţist 1.500 de lei şi 10 litri de vin pentru a nu-i întocmi un dosar.

Constantin Tărâţă a fost prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie în luna august a anului trecut, în timp ce încerca să-l mituiască  pe şeful Postului de Poliţie Băceşti, din judeţul Vaslui, cu 1.500 de lei şi zece litri de vin. Tărâţă încerca să îl convingă pe şeful de post să nu îi întocmească dosar penal, după ce, pe 1 august 2008, a fost prins conducând o autoutilitară deşi avea permisul supendat.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, împreună cu un  procuror din cadrul Parchetului vasluian, au realizat flagrantul pe 13 august 2008. Constantin Tărâţă nu a fost reţinut sau arestat preventiv pe durata cercetărilor.

Decizia Tribunalului Vaslui poate fi atacată cu apel în termen de zece zile, a declarat, luni, Daniela Cârlan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vaslui.

Judecătorii vasluieni au stabilit un termen de încercare de doi ani şi patru luni pentru fratele fostului deputat PSD de Neamţ, perioadă în care acesta nu trebuie să comită vreo infracţiune dacă doreşte să rămână în libertate.

Mai multe articole despre:
DGA Culiţă Tărâţă