MENIU

Franţa - Urme de steroizi în 22 de probe capilare ale unor fotbalişti, rugbişti, atleţi şi ciclişti

Foto: www.newz.ro

Urme de steroizi au fost depistate în 22 de probe capilare ale unor fotbalişti, rugbişti, atleţi şi ciclişti francezi din 138 de eşantioane testate, informează Agenţia Franceză Antidoping (AFLD).

Toate cele 138 de probe au fost analizate în două laboratoare specializate, depistându-se astfel 22 de probe capilare cu urme DHEA, un steroid care încetineşte îmbătrânirea. AFLD a anuţat preşedinţii fderaţiilor şi medicii, dar nu va lua nicio masură disciplinară şi nici nu va face publice numele sportivilor.

Aceste teste s-au concentrat pe sportivi din fotbal, rugby, atletism şi ciclism amator, cei testaţi fiind aleşi aleatoriu. Sunt primele teste pe eşantioane de păr efectuate în Franţa, acesta fiind şi motivul pentru care nu se vor lua măsuri disciplinare.

DHEA este un steroid care se depistează mult mai uşor în urină sau în sânge. Începând cu 1 ianuarie 2009, sportivii sunt obligaţi să ofere un program detaliat forului internaţional de care aparţin, această măsură fiind deja o obişnuinţă pentru unii ciclişti, dar nu şi pentru fotbalişti sau tenismeni.
Mai multe articole despre:
probe steroizi