MENIU

Franţa - O echipă de musulmani a refuzat să joace fotbal cu o formaţie de homosexuali

Foto: parisfootgay.free.fr

Echipa Creteil Bebel, formată doar din musulmani, a refuzat să se prezinte la un meci dintr-o ligă regională împotriva unei formaţii ai cărei jucători sunt homosexuali, iar cei din urmă au cerut forurilor competente ca gruparea din Creteil să fie sancţionată pentru discriminare.

Formaţia Creteil Bebel trebuia să joace împotriva celor de la Paris Foot Gay (PFG), ambele fiind echipe dintr-o ligă regională de fotbal amator. Însă, cu doar câteva ore înainte de meci, cei de la PFG au primit un e-mail în care gruparea din Creteil îi anunţa că nu poate disputa acest joc din cauza "principiilor", care sunt mult mai importante decât un "simplu meci de fotbal".

"Vom depune plângere împotriva grupării din Creteil pentru că nu ni se pare normală această formă de discriminare. Ne vom adresa forurilor competente pentru a fi luate măsuri împotriva lor", a declarat preşedintele clubului Paris Foot Gay, Pascal Brethes.

Unul dintre conducătorii formaţiei Creteil Bebel a fost întrebat despre acest incident şi a precizat că este de acord cu poziţia jucătorilor: "În calitate de muslmani, avem dreptul să refuzăm un meci împotriva lor pentru că nu suntem de acord cu ideile celor de la PFG".

Conducerea clubului din Creteil şi-a cerut scuze pentru faptul că i-a anunţat prea târziu pe omologii de la Paris Foot Gay şi a menţionat că nu a vrut să jignească pe nimeni cu refuzul.
Mai multe articole despre:
fotbal musulmani Franţa discriminare homosexuali gay