MENIU

Fotografii personale inedite ale Papei Ioan Paul al II-lea, publicate într-o carte despre tinereţea sa

Foto: wikimedia.org

Fotografii personale inedite ale Papei Ioan Paul al II–lea din timpul vieţii sale dinainte de Vatican vor fi publicate într-o carte despre tinereţea sa. Fotografiile inedite îl arată pe fostul Papă relaxându-se la pescuit, în excursii cu studenţii, în perioada în care era lector la Colegiul Catolic din ţara sa natală Polonia.

Într-una dintre fotografii, fostul papă este văzut purtând o bandană roşie, în timp ce pozează, aşezat pe un scaun de camping, cu un peşte uriaş la picioare.
Într-o altă fotografie, Ioan Paul, pe atunci preot, este văzut în timpul unui picnic undeva la ţară, în Polonia.

Cartea, intitulată "Beauty and the Spirituality of Married Love" va fi lansată săptămâna viitoare. Titlul provine de la o scrisoare a Papei Ioan Paul al II-lea – sub numele său laic Karol Wojtyla – pe care acesta a scris-o unui cuplu de tineri căsătoriţi în 1968.

Cele mai multe fotografii, publicate de revista italiană Il Giornale, provin, se pare, din anii ’50, pe când fostul Papă era numit “Wujek” – “unchiul” în limba poloneză, de către studenţii din grupul său de studiu de la Colegiu, numit Familia Restrânsă.