MENIU

Fotografii incredibile: dezvoltarea unui fetus în uter - VEZI GALERIE

Foto: LENNART NILSSON
Foto: LENNART NILSSON
Foto: LENNART NILSSON
Foto: LENNART NILSSON
Foto: LENNART NILSSON
Foto: LENNART NILSSON
Foto: LENNART NILSSON

Fotograful Lennart Nilsson ne prezintă în imagini incredibile dezvoltarea unui fetus în uter. Tehnologia modernă permite captarea unor imagini clare din interiorul uterului şi mărirea acestora de până la câteva sute de mii de ori.

Câteva imagini au fost surprinse cu ajutorul unor camere conventionale cu  lentile macro sau cu ajutorul unui endoscop. Tehnologia de scanare a microscopului electronic i-au permis lui Nilsson să realizeze fotografii cu imagini mărite de sute de mii de ori.

Lennart Nilsson a publicat pentru prima dată fotografia unui fetus în dezvoltare în urmă cu mai bine pe 40 de ani în revista Life magazine. Fotografiile realizate de Lennart Nilsson şi publicate în revistele de specialitate s-au vândut în peste opt milioane de exemplare.

După cinci săptămâni: Embrionul are o lungime de aproximativ 9 mm. În fotografie se poate observa dezvoltarea feţei, cu deschiderile pentru gură, nări şi ochi.

După opt săptămâni: Creşterea rapidă a embrionului, protejat  de sacul amniotic.

După 10 săptămâni: Pleoapele sunt semi-închise. Acestea se vor închide complet în câteva zile.

După 16 săptămâni: Fetusul îşi foloseşte mâinile pentru a-şi explora propriul corp şi ceea ce îl înconjoară...

...Fetusul poate apuca acum cordonul ombilical. O reţea de vase de sânge este vizibilă prin epiderma subţire a fetusului.



După 18 săptămâni: Fetusul are o lungime de aproximativ 14 de cm. Fetusul poate acum să perceapă sunetele din lumea exterioară.



După 20 de săptămâni: Fetusul are o lungime de aproximativ 20 de cm.  Întregul cap îi este acoperit de un păr scurt, cunoscut sub denumirea de lanugo.