MENIU

Fostul vicepreşedinte al Dacia Felix, Mircea Hossu, a ajuns în România

Foto: gazettelive.co.uk

Fostul vicepreşedinte al Dacia Felix, Mircea Hossu, a fost adus în România, în baza procedurilor de extrădare, de ofiţerii Interpol în jurul orei 16.30, cu o aeronovă care a aterizat pe Otopeni.

"Acesta face obiectul unui mandat de executare a pedepsei de 10 ani închisoare, emis de Tribunalul Suceava la data de 12.11.2003, pentru luare de mită", a informat un comunicat al MAI.

Din data de 7 august 2004, Mircea Horea Hossu este urmărit internaţional, fiind arestat provizoriu de autorităţile franceze, în Dijon, la data de 11 iulie 2007.

Conform mandatului de executare, urmăritului internaţional i s-a reţinut în sarcină faptul că în anul 1993, în calitatea sa de Preşedinte al Comitetului de Credit şi Risc al Centralei Banca Dacia Felix şi vicepreşedinte al acestei unităţi bancare a pretins şi primit o sumă de bani pentru a facilita un împrumut fără garanţie în valoare de 225 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Anul trecut, Centrul de Cooperare Poliţienească al MAI, prin intermediul Biroului Naţional Interpol, a extrădat şi predat, în şi din România, 1260 de persoane. Dintre acestea, 1.000 de persoane  au fost aduse în ţară, 925 fiind urmăriţi internaţional, iar restul pentru continuarea executării unor pedepse cu închisoarea.
Mai multe articole despre:
România extrădare Interpol