MENIU

Fostul şef DGIPI şi alte două persoane reţinute marţi au fost aduse la Curtea de Apel

foto: judgehummer.com

Cornel Şerban, şeful DGIPI, Petru Pitcovici, de la DGA şi omul de afaceri Gabriel Popoviciu au fost duşi la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis să nu emită mandate de arestare preventivă pe numele lor.

Surse judiciare au declarat, pentru NewsIn, precizând că singurul care nu va fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti este fostul rector Ioan Alecu, pentru că acesta ar fi dat declaraţii "complete" procurorilor.

Cornel Şerban, directorul DGIPI, şi Petre Pitcovici, şeful diviziei de Operaţiuni a DGA, au fost reţinuţi de către procurorii DNA marţi seară, pentru 24 de ore. Alături de aceştia au mai fost reţinuţi Ioan Alecu, fostrul rector al Universităţii de Agronomie din Capitală şi omul de afaceri Puiu Popoviciu. 

Directorul DGIPI si şeful diviziei Operaţiuni din Direcţia Generală Anticorupţie sunt acuzaţi de procurori ca au încercat să influenţeze un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul DNA. Acesta ar fi trebuit să-l scape pe omul de afaceri Puiu Popoviciu de un dosar, mai exact să-i dea neînceperea urmăririi penale. În schimb, ofiţerului i s-ar fi promis, în decembrie 2008, o funcţie în ministerul de Interne şi 20.000 de euro. Angajatul DNA s-a autodenunţat însă, chiar în fata procurorilor lângă care lucra. 

Imediat după autodenunţ, procurorii au cerut instanţei să fie interceptate convorbirile tuturor celor implicaţi. Aşa au aflat şi că şeful DGIPI ar fi ajutat o persoană din Italia să afle cine foloseşte o anumită cartelă telefonică. O informaţie clasificată, în schimbul căreia Cornel Şerban ar fi primit foloase necuvenite.

Anchetatorii susţin că Puiu Popoviciu şi Ioan Alecu  au încercat, cu ajutorul celor doi şefi din ministerul de Interne, să-şi rezolve dosarul de la DNA, legat de o tranzacţie cu pământuri în zona Baneasa. În acest dosar mai sunt anchetate, în libertate, alte două persoane.

Mai multe articole despre:
MAI DGIPI Curtea de Apel Puiu Popoviciu Ioan Alecu