MENIU

Fostul pilot de F1, David Coulthard, a făcut o demonstraţie la Mamaia

Foto: www.telegraph.co.uk
David Coulthard a făcut spectacol pe bulevardul Mamaia din Constanţa

Fostul pilot de Formula 1 David Coulthard a susţinut, sâmbătă, o demonstraţie de aproximativ 40 de minute la Mamaia, unde a fost aplaudat de aproximativ 15.000 de spectatori.

Demonstraţia pilotului britanic s-a desfăşurat în două reprize a câte 20 de minute, cu o pauză pentru răcirea motorului. Din cauza ploii, Coulthard nu a putut atinge viteza maximă a maşinii, de 320 de kilometri la oră. În schimb, el şi-a încântat publicul cu mai multe plecări în forţă şi tete a queue-uri.

Coulthard a pilotat o maşină RB1 cu motor de 3 litri şi 950 de cai putere, iar distanţa parcursă a fost de 1,2 km, pe distanţa Hotel Rex - Casino.

La final, pilotul scoţian a făcut un tur de onoare cu steagul României în mână, în aplauzele publicului, care l-a aclamat îndelung. Ulterior, Coulthard a urcat într-un automobil Audi R8, în dreapta şoferului şi, jumătate ieşit pe geam, a făcut un nou tur de onoare, salutând asistenţa de pe traseu.

La demonstraţia de Formula 1 au asistat aproximativ 15.000 de spectatori. Pentru a vedea mai bine, mulţi dintre ei s-au urcat pe terase sau pe acoperişurile staţiilor de autobuz. 

Coulthard a debutat în Formula 1 acum 14 ani, în 1994, an în care a pornit ca pilot de teste pentru Williams Renault, însă după moartea lui Ayrton Senna din acel sezon a fost promovat ca principal alături de Damon Hill. Din 1996 acesta s-a alăturat echipei Mclaren Mercedes la care a stat nouă ani de zile şi alături de care a obţinut cele mai bune performanţe ale sale, iar din 2005 a fost pilotul lui Red Bull Racing.

Palmaresul lui David Coulthard:

David Coulthard a evoluat 15 sezoane în Formula 1, a participat în 247 de curse, are 13 victorii de etapă, a pornit de 12 ori din pole-position, are 62 de clasări pe podium, a cucerit 535 de puncte, fiind pe locul 6 în clasamentul all-time, este vicecampion mondial în 2001 cu McLaren Mercedes.

Coulthard s-a retras la sfârşitul sezonului trecut din Formula 1, dar a rămas aproape de acest sport, fiind consultant şi pilot de rezervă pentru team-ul Red Bull.

Mai multe articole despre:
Mamaia demonstraţie monopost F1 David Coulthard