MENIU

Fosta şefă a Loteriei ar putea primi un salariu lunar brut de 6.600 lei brut, până în 2010

foto: RTV

Fostul preşedinte al Loteriei Române, Liliana Mincă (fostă Ghesvasuc), a declarat miercuri că ar putea primi până în 2010 un salariu lunar brut de 6.600 lei, conform contractului pe care l-a semnat anul trecut cu Loteria Română, după ce va avea loc consiliul de administraţie al instituţiei.

"Trebuie să primesc de la Loteria Română un salariu de aproximativ 6.600 lei brut, lunar, până în martie 2010, conform contractului de muncă semnat înte mine şi Loteria Română în august 2008", a precizat Liliana Mincă.

Marţi, fosta şefă a Loteriei Române a declarat  că va încasa o indemnizaţie brută de 87.419 lei cu titlu de daune interese pentru că a fost destituită înainte de finalul contractului de mandat, ce era stabilit pentru 17 martie 2010.

În plus, după aprobarea situaţiilor financiare anuale, conducătorului unei companii i se poate acorda un premiu anual de cel mult 12 remuneraţii brute lunare, proporţional cu gradul global de depăşire a obiectivelor şi criteriilor de performanţă stabilite prin contractul de mandat, potrivit ordonanţei 79/2008. 

Liliana Mincă a subliniat miercuri că schimbarea din funcţia de preşedinte al Loteriei Române a fost una politică şi este convinsă că va primi suma menţionată în contractul încheiat în august 2008, după ce va avea loc consiliul de administraţie al Loteriei. 

"Gheorghe Benea, actualul preşedinte al Loteriei Române, va avea multe probleme de rezolvat în continuare printre care efectuarea de investiţii în agenţiile Loteriei şi stabilirea contractului colectiv de muncă care expiră la sfârşitul lunii februarie", a menţionat Mincă. 

Pe de altă parte, Mincă susţine că a plătit anul trecut 42 milioane euro penalităţi pentru neefectuarea plăţilor la bugetul de stat către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). 

"Nu m-am întâlnit niciodată cu ministrul de finanţe Gheorghe Pogea, deşi i-am cerut încă din 24 decembrie 2008 o audienţă, iar pe 13 ianuarie i-am prezentat un raport cu problemele din Loteria Română. Am fost revocată din funcţie pentru cauze neimputabile mie", a adăugat ea. 

Liliana Mincă, care este vicepreşedinte al Partidului Conservator (PC), a declarat că nu ştie încă ce va face în continuare, însă a primit mai multe oferte. 

"Chiar dacă s-au făcut multe presiuni asupra mea, nu am angajat în mandatul meu, în Loteria Română, pe criterii politice", a mai spus ea.

Liliana Mincă a fost înlocuită din funcţia de director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al Loteriei Române cu Gheorghe Benea, potrivit deciziei adunării generale a acţionarilor (AGA) din 16 februarie.