MENIU

Fost angajat al serviciilor secrete americane, acuzat de furt de informaţii de pe 130 de milioane carduri

Foto: gralon.net

Un fost angajat al serviciilor secrete americane este acuzat de una dintre cele mai mari fraude informatice din istoria Statelor Unite, furtul informaţiilor privitoare la 130 de milioane de carduri de credit, informează cotidianul The Guardian în ediţia electronică.

Alberto Gonzales, în vârstă de 28 de ani şi originar din Miami, a pus la punct împreună cu doi complici ruşi o schemă prin care au reuşit să fure coordonatele a cel puţin 130 de milioane de conturi, de la câteva magazine mari şi companii de procesare a plăţilor. Ei au pătruns în bazele de date ale acestora, profitând de slăbiciunile reţelelor lor, vânzând apoi informaţiile bancare în toată lumea. Îşi instalaseră servere cu aceste informaţii în trei locuri din Statele Unite, precum şi în Letonia, Ucraina şi Olanda.

Gonzales, poreclit "soupnazi", a lucrat în serviciile secrete americane combătând atacurile hackerilor, până când a fost descoperit că vindea informaţii legate de anchete celor vizaţi. El se află deja în închisoare la New Yorl, acuzat împreună cu alţii de furtul datelor bancare a aproape 40 de milioane de persoane din toată lumea.

Dacă va fi condamnat, Gonzales riscă 20 de ani de închisoare. 

Autorităţile americane acordă din ce în ce mai multă atenţie furtului de date bancare pe internet, infracţiunile de acest gen devenind tot mai numeroase. Preşedintele Barack Obama a creat recent un post de "cyber-ţar" pentru a combate ameninţările la adresa reţelei guvernamentale, precum şi a celor private.

Mai multe articole despre:
fraudă hacker date bancare