MENIU

Formula 1 - Scuderia Renault nu va avea dreptul să participe la Marele Premiu al Valenciei!

Foto: www.guardian.co.uk

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a decis, duminică, să îi interzică echipei Renault să participe la Marele Premiu de la Valencia, considerând că scuderia nu a respectat anumite reguli de securitate în cursa de la Hungaroring.

"Renault este suspendată de la următorul eveniment din Formula 1, care va fi Marele Premiu al Valenciei, de pe 23 august. Pilotul său, Fernando Alonso, a plecat de la boxe fără ca una dintre roţi să fie bine asigurată, fapt ce ar fi putut duce la un accident foarte grav în timpul cursei", se arată într-un comunicat al FIA.

De asemenea, forul internaţional le-a reproşat celor de la Renault că nu l-au informat pe Alonso despre problemele pe care le avea la acea roată, nici măcar după ce acesta a revenit pe circuit, atunci când putea fi informat cu ajutorul comunicării prin radio.

Spaniolul Fernando Alonso a abandonat la Marele Premiu al Ungariei, în cel de-al 16-lea tur, din cauza faptului că i-a cedat o roată, care s-a desprins.

Măsura luată de FIA este drastică, însă s-a ţinut cont de faptul că în urmă cu aproximativ o săptămână, un tânăr de 18 ani, fiul campionului mondial din 1964, John Surtees, a murit după ce a fost lovit pe circuit de o roată care s-a desprins de la un alt monopost.