MENIU

Formula 1: Michael Schumacher va pilota pentru Mercedes GP în 2010!

Michael Schumacher

Mercedes Grand Prix a confirmat miercuri că Michael Schumacher va fi al doilea pilot al echipei în 2010. Germanul a semnat marţi seară un contract pe trei ani cu echipa condusă de Ross Brawn, urmînd să cîştige 7 milioane de euro pe sezon.

Pentru Schumacher, trecerea la Mercedes GP marchează revenirea nu numai în Formula 1, ci şi la constructorul care l-a ajutat să debuteze în “Marele Circ”, în 1991. Schumi a concurat pentru Mercedes în cadrul programului de formare a piloţilor, luând parte la curse de sportscars în anii 1990 şi 1991.

\"Motivaţia cred că e clară. Telefonul pe care l-am primit de la Ross Brawn la finalul lunii noiembrie referitor la şansa de a pilota la Mercedes. M-am simţit grozav\", a declarat Schumacher. \"Nu am părăsit niciodată circuitul. Eram obosit de Formula 1 la sfîrşitul lui 2006, dar în trei ani de absenţă am recuperat toată energia pe care o am acum. M-am jucat cu motocicletele, iar acum mă simt pregătit pentru lucruri serioase\", a adăugat Schumi.

Fostul campion mondial a fost aproape de o revenire în Formula 1 la scuderia Ferrari, în locul brazilianul Felipe Massa, dar nu a putut concura din cauza unei accidentări pe care a suferit-o în urma unui accident de motocicletă. La Mercedes, el va colabora din nou cu Ross Brawn, cu care a mai lucrat la Benetton şi Ferrari. Brawn a deţinut în sezonul trecut echipa Brawn GP, care a câştigat titlul mondial atât la constructori, cât şi la piloţi, prin Jenson Button.

Mai multe articole despre:
Michael Schumacher Formula 1