MENIU

Focuri de armă la manifestaţia pro-Moussavi de la Teheran, potrivit unei televiziuni iraniene

Foto: www.hinduonnet.com

Televiziunea iraniană a anunţat că au fost auzite focuri de armă în timpul unei manifestaţii de amploare pentru susţinerea candidatului învins la prezidenţiale, Mir Hossein Moussavi, şi că au fost văzute persoane fugind de la locul reuniunii.

"S-au auzit focuri de armă sporadice acolo (...) Pot vedea oameni fuginf", a declarat un reporter pentru postul iranian în limba engleză Press TV. 

Până la două milioane de persoane manifestează la Teheran pentru a-l susţine pe candidatul învins la alegerile prezidenţiale Mir Hossein Moussavi, a declarat un poliţist care supraveghează protestul.

Potrivit unui jurnalist, este vorba de sute de mii de persoane.Protestatarii sfidează astfel o interdicţie a autorităţilor.

Doi poliţişti care supraveghează manifestaţia au spus că este vorba de "cel puţin un milion şi jumătate de persoane", respectiv "până la două milioane".

Strada Azadi, pe care s-au reunit manifestanţii în cursul după-amiezii, este locul unde au loc de obicei ceremoniile organizate pentru comemorarea revoluţiei islamice din 1979. Aceasta are peste 50 de metri lăţime şi aproximativ patru kilometri lungime. Cea mai mare parte a acestei şosele importante din capitala iraniană este ocupată de manifestanţi.

Televiziunea iraniană nu a difuzat imagini cu manifestaţia, în schimb a acoperit-o pe larg pe cea de duminică, a susţinătorilor preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad.

Soţia lui Moussavi, a declarat că vor merge "până la capăt" pentru a contesta realegerea lui Ahmadinejad. "Moussavi şi cu mine vom merge până la capăt", a spus Zahra Rahnevard, care a făcut campanie împreună cu soţul său pentru alegerile din 12 iunie.

Moussavi a contestat rezultatul acestor alegeri pe lângă autorităţile competente şi se bucură de susţinerea populară.

Mai multe articole despre:
Teheran Mahmoud Ahmadinejad Mir Hossein Moussavi