MENIU

FMI amână discuţiile după clarificarea situaţiei politice

Foto: moneyexpress.money.ro

FMI nu a reuşit să finalizeze a doua evaluare a România, dar este pregătit să trimită o nouă misiune imediat ce situaţia politică se va clarifica, a declarat vineri şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, precizând că dialogul cu autorităţile române va continua în zilele următoare.

"Ne aflăm în poziţia de a finaliza rapid evaluarea economiei şi continua cu livrarea următoarei tranşe, imediat ce situaţia politică s-a clarificat", a spus Jeffrey Franks. El a adăugat şi că FMI nu a primit datele finale pentru arieratele statului la 30 septembrie 2009, însă "cel mai probabil", ţinta pe acest segment nu a fost îndeplinită de autorităţile române.

Potrivit comisiei FMI România nu-şi va atinge ţinta de deficit bugetar pentru finalul anului, din cauza aplicării cu întârziere a unor măsuri pentru care autorităţile s-au angajat pe partea fiscală şi din cauza depăşirii plafoanelor impuse pentru instituţiile autofinanţate şi autorităţi locale.

FMI a revizuit şi prognoza pentru scăderea economiei în 2009 la 7,5-8% de la 8,5% şi vede o redresare în 2010, încă creşterea produsului intern brut va rămâne slabă anul viitor, a declarat şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

Mai multe articole despre:
FMI FMI România Jeffrey Franks