MENIU

Flutur: PD-L susţine guvernul Croitoru. PSD şi PNL parcă ar fi cu găletuşa la nisip

Foto: NewsIn
Conducerea PD-L va participa la întâlnirea cu premierul desemnat, Lucian Croitoru.

Democrat-liberalii vor să afle de la Croitoru care îi sunt priorităţile de guvernare şi susţin că sunt dispuşi total să susţină eventualul cabinet condus de acesta. Discuţiile cu premierul desemnat au fost conduse de primul ministru în exerciţiu, Emil Boc.

La sediul PD-L s-au aflat atât premierul în exerciţiu, Emil Boc, cât şi Lucian Croitoru, premierul desemnat. Discuţiile de la sediul partidului s-au axat pe priorităţile de guvernareale lui Croitoru.

PD-L are disponibilitatea totală pentru a susţine guvernul Lucian Croitoru, a declarat luni, vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al formaţiunii.

"Ne exprimăm speranţa că vom afla priorităţile din programul de guvernare PD-L are disponibilitate totală pentru susţinerea guvernului. Ţinem la respectarea înţelegerilor cu FMI şi Comisia Europeană", a declarat Flutur.

"Este o perioadă grea în care România are responsabilităţi în asigurarea plăţilor şi primirea banilor de la FMI şi CE", a spus Flutur, la finalul şedinţei Biroului Permanent al PD-L care a prefaţat întâlnirea unei delegaţii a conducerii partidului alcătuită din Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur şi Radu Berceanu, întâlnire care a avut loc tot luni, în sediul central al PD-L din Aleea Modrogan.

El a precizat că democrat-liberalii aşteaptă propunerile cu care va veni Croitoru. "Noi suntem flexibili, nu vom impune nimic. Avem încredere că domnul Croitoru va veni cu o soluţie de bun-simţ, o soluţie pragmatică", a spus Flutur.

El a precizat că PD-L este deschis la viitoare discuţii cu celelalte partide parlamentare. "Suntem deschişi la discuţii, disponibili la discuţii şi cu celelalte partide politice, pentru că democraţia parlamentară trebuie să funcţioneze, să găsim soluţii pentru ca premierul desemnat să poată merge în Parlament şi să treacă acest Guvern (...) Sigur că PSD si PNL sunt protagoniştii care au împins România în această criză politică, dar eu sunt convins şi PD-L este convins că vor fi parlamentari care vor gândi responsabil pentru ca să găsim soluţia să valideze un guvern a lui Lucian Croitoru pentru a gestiona problemele ţării în perioada care urmează", a declarat democrat-liberalul.

Gheorghe Flutur a apreciat că discuţiile trebuie purtate plecând de la desemnarea lui Lucian Croitoru ca premier.

"Văd că, în paralel cu ce se întâmplă în plan constituţional, PNL şi PSD parcă ar fi cu găletuşa la nisip, se joacă cu desemnarea şi validarea altui premier", a susţinut Flutur.

În acelaşi timp, conducerea democrat-liberală a decis convocarea pentru ziua de miercuri a unei şedinţe a Colegiului Director al partidului, la care vor participa toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, pentru a pune la punct şi ultimele detalii înaintea debutului de vineri al campaniei electorale.