MENIU

Flutur: PD-L nu va face o lansare a candidaturii lui Băsescu deoarece aceasta a avut deja loc

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a anunţat că liderii partidului au decis, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PD-L, că nu vor mai organiza o lansare oficială a candidaturii lui Traian Băsescu, deoarece aceasta ar fi avut deja loc.

Conducerea PD-L a hotărât să convoace din nou Colegiul Director al partidului pentru joi, aceasta având ca scop sincronizarea agendei partidului cu cea a preşedintelui Traian Băsescu în vederea campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

"Unul din scopurile şedinţei este punerea de acord a agendei PD-L cu agenda preşedintelui pentru susţinerea sa la alegerile prezidenţiale. Nu vom face o ceremonie de lansare, ea a avut loc la sfârşitul săptămânii, anunţul a fost deja făcut. Pe noi ne interesează acum problemele populaţiei. Lansarea a avut loc natural", a declarat Gheorghe Flutur.

Democrat-liberalul a spus că lansarea candidaturii lui Băsescu a survenit "natural", iar PD-L a decis că nu mai este necesară o altă lansare. "Nu am discutat cu domnul preşedinte, a fost decizia noastră. Sunt convins că ne vom armoniza în perioada următoare", a spus Flutur. El a precizat că nu va mai fi convocată nici Conferinţa Naţională a partidului.

Întrebat cum explică faptul că au apărut în Bucureşti materiale electorale cu Traian Băsescu, tipărite la comanda PD-L, înainte de anunţul preşedintelui, Flutur a răspuns că acestea au fost iniţiative ale unor organizaţii ale PD-L, nu o strategie la nivel naţional. Democrat-liberalul a mai spus că liderii PDL nu au fost suprinşi de anunţul candidaturii lui Băsescu, ci de modul în care acesta a fost făcut.

"Faptul că va candida a fost spus de mai multe ori, inclusiv de către preşedintele partidului Emil Boc. Momentul şi modul în care a anunţat a fost o surpriză pentru toată lumea", a spus pedelistul.

Şedinţa Colegiului Director a mai fost convocată şi pentru discutarea priorităţilor guvernamentale ale partidului pentru trimestrul IV al anului în curs, Flutur menţionând asigurarea încălzirii pentru populaţie, acordarea la timp a salariilor şi a pensiilor şi asigurarea fondurilor pentru medicamentele compensate