MENIU

Flutur: Dorim ca Parlamentul să înceapă procedura de modificare a Constituţiei

<descriere>

Parlamentarii PD-L va solicita Comisiei de Modificare a Constituţiei punerea în aplicare a referendumului validat în 22 noiembrie, a anunţat astăzi videpreşedintele Gheorghe Flutur.

Biroul Permanent al PD-L  a decis astăzi mandatarea parlamentarilor din birourile parlamentare ale Camerei şi Senatului pentru a cere întrunirea Comisiei de Modificare a Constituţiei pentru punerea în aplicare a referndumului privind trecerea la parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

\"Este un proiect pe care PD-L doreşte să-l finalizeze. Este un proiect demarat de preşedintele Traian Băsescu şi este o voinţă confirmată, cu peste 7 milioane de voturi, de români, şi dorim ca Parlamentul, chiar dacă în aceste zile nu prea este prezent la treabă, să demareze această procedură de modificare a Constituţiei pentru punerea de acord a voinţei populaţiei  privind actuala Constituţie\" a mai spus Flutur.

Deputatul PD-L Mircea Toader a anunţat că va depune la Secretariatele Generale ale Camerelor solicitarea de înfiinţare a unei Comisii pentru revizuirea Constituţiei, alcătuită din 21 deputaţi şi senatori, un reprezentant ai Guvernului, unul al preşedintelui şi unul al Avocatului Poporului.

\"Propunerea PD-L se referă la o comisie comună, din 21 deputaţi şi senatori, un reprezentant al Guvernului, unul al preşedintelui României şi al Avocatului Poporului. Avem şi proiectul de hotărâre (...) După înfiinţarea Comisiei, urmează nişte acorduri şi discuţii politice între grupurile parlamentare având ca fundament hotărârea referendumului, dar sunt mai multe modificări necesare ale Constituţiei, în primul rând adaptarea ei la prevederile Tratatului de la Lisabona\", a explicat Toader.