MENIU

Florin Roman (PNL), despre criza din Coaliție: „Nu cred că se va ajunge la moțiune și că USR-PLUS își va dărâma propriul Guvern, după modelul Dragnea”

Florin Roman/cont oficial Facebook

Deputatul PNL, Florin Roman, a comentat, la Realitatea PLUS, situația generată de demiterea lui Vlad Voiculescu în Coaliția de guvernare. Parlamentarul spune că este exclus un cabinet minoritar în acest moment. Florin Roman speră ca USR-PLUS să dea dovadă de responsabilitate în rezolvarea acestei crize guvernamentale.

Florin Roman: „Liderii coaliției au vorbit de această criză guvernamentală. E exclus un guvern minoritar. Nu am auzit nicio declarație a liderilor USRPLUS în care să spună că vor părăsi guvernarea sau Cabinetul Cîțu. Așteptăm ca USRPLUS să dea dovadă de responsabilitate. Nu cred că se va ajunge la moțiune și că USR-PLUS își va dărâma propriul Guvern, după modelul Dragnea. PNL nu schimbă premierul ori de câte ori există condiționări din partea USR-PLUS, care a obținut 15% în alegeri. Într-o țară aflată în război cu pandemia, nu te joci cu schimbarea premierului ori de câte ori e vorba de orgolii proprii. Am văzut sondaje în care USR-PLUS era pe locul 4, după cei de la AUR.

Președintele statului se va poziționa constitutional. Nu e rolul președintelui să intervină ori de câte ori cineva de la USR-PLUS se supără. Suntem un partid responsabil, care încercăm, în această criză generată de USR, să gestionăm eficient pandemia. Nu avem timp de bârfe politice. Facem ce ne cer românii, ne ocupăm de guvernare. Premierul este cel care, în lipsa unei colaborări de fair-play din partea USR, care a refuzat preluarea portofoliului de la Sănătate prin Dan Barna, a preluat interimar Sănătatea. Nu a existat o întrerupere în comanda de la Ministerul Sănătății.”

Florin Cîțu a decis remanierea lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan de la Sănătate

Premierul României, Florin Cîțu, i-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și pe secretarul de stat Andreea Moldovan. 

"Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi", a informat premierul Florin Cîțu.