MENIU

Florin Cîțu, nemulțumit de activitatea Parlamentului: Dacă e nevoie, facem reforme prin OUG-uri

Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a criticat din nou, marți seara, la postul public de televiziune, faptul că unele proiecte ale Guvernului trenează sau chiar sunt blocate în Parlament și a insistat că, dacă este nevoie, va face „reforme prin OUG”. Șeful guvernului chiar a afirmat că în Legislativ, condus la Camera Deputaților chiar de Ludovic Orban, contracandidatul său în cursa pentru șefia PNL, sunt unele probleme legate de reforme.

„Sunt mai multe legi care s-au blocat în Parlament: desființarea SIIJ, abrogarea interzicerii investițiilor străine în companiile cu capital românesc, alocațiile la fel. Nu putem să zicem asta e decizia Guvernului și să rămână prin Parlament”, a spus premierul la postul public de televiziune, citat de G4Media.

Guvernul are un apetit mai mare pentru reformă, ceea ce înseamnă că va trebui să facem guvernare prin ordonanțe. Deja au trecut 6 luni și vreau să facem reforme. Peste 2 ani apetitul pentru reforme va scădea (...) Nu putem să mergem toți că vrem să facem reformă, iar în Parlament să se blocheze. Voi face reforme prin OUG. Nu putem să așteptăm după Parlament. E în beneficiul tuturor românilor să facem aceste reforme. Guvernul își va asuma reformele”, a subliniat Cîțu.

„Sunt sigur că nu vor fi împotriva noastră în Coaliție, dar trebuie să accelerăm ritmul”, a adăugat el.

Cîțu s-a arătat sigur că va prelua conducerea PNL după congres, iar în acest scenariu se va asigura că atunci când o decizie a Guvernului și coaliție a fost luată, va fi implementată rapid.

Mai multe articole despre:
florin citu PNL atac orban