MENIU

Florentin Pandele: Nu mă simt în stare să stau sub comanda lui Vanghelie. Cum comentaţi?

Foto: gardianul
Florentin Pandele: Voi candida ca independent
Florentin Pandele: Eu am spus că intenţia mea e de a candida ca independent

Florentin Pandele, demisionar din PSD, a declarat sâmbătă la Realitatea TV, că a plecat din partid conştient fiind că o să piardă şi postul de primar, potrivit noilor prevederi legale, dar că va candida din nou în Voluntari ca independent.

Florentin Pandele a explicat că avea 3 posibilităţi: să rămână în PSD "sub comanda domnului Vanghelie", să rămână independent, prin excluderea din partid, şi să-şi păstreze calitatea de primar sau să îşi dea demisia din PSD, cu pierderea primăriei.

"Pentru a elimina orice alte comentarii, eu am spus că intenţia mea e de a candida ca independent. Nu mă simt în stare să stau sub comanda domnului primar Vanghelie", a precizat Pandele, care a mai spus că se aştepta ca luni să fie exclus din partid la propunerea lui Marian Vanghelie.

Pandele a negat afirmaţiile lui Marian Vanghelie, potrivit cărora Gabriel Oprea, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Ilfov a PSD, ar fi avut o înţelegere cu PDL pentru ca PSD să piardă conducerea Consiliului Judeţean Ilfov la alegerile din vara lui 2008.

Florentin Pandele a explicat însă că a existat o înţelegere între organizaţia PSD Ilfov şi cea a PDL, potrivit căreia "cine este cel mai bine plasat va fi ales preşedinte al Consiliului Judeţean", înainte ca legea electorală să se schimbe, când nu se ştia că preşedintele CJ este ales prin vot direct.

În momentul în care legea s-a modificat şi preşedintele Consiliului Judeţean a fost ales prin vot direct, această înţelegere cu PDL a căzut, a spus Pandele, care a adăugat că, în prezent, există o înţelegere de colaborare între consilierii PSD şi cei ai PDL din Ilfov.

La rândul său, Gigi Neţoiu, a spus că fostul şef al organizaţiei, Gabriel Oprea, l-a convins să vină la PSD Ilfov, dar că nu poate accepta ce se întâmplă acum în PSD. 

"M-a deranjat că tot ce-a spus Vanghelie în fiecare zi s-a întâmplat, că vine preşedinte interimar. El este un om care vine şi şantajează  şi spune numai minciuni. Vanghelie valorează cam 18% din tot ce înseamnă decizii la nivelul conducerii centrale" , a spus Neţoiu. El a precizat că rămâne "un om de stânga" şi că are mulţi prieteni care au rămas în PSD.

Mai multe articole despre:
PSD Gigi Neţoiu Ilfov Florentin Pandele