MENIU

Flăcări la motorul unui avion românesc care venea în ţară de la Roma

Foto: Realitatea TV

O aeronavă tip Boeing 737, cu 120 de pasageri la bord, care efectua luni o cursă Blue Air pe ruta Roma - Bucureşti, a revenit pe Aeroportul Fiumicino Roma, după ce unul dintre motoare a cedat.

Pasagerii au spus că au văzut flăcări ieşind dintr-unul din motoare. Avionul s-a întors pe aeroportul din capitala Italiei la nici 20 de minute după ce a decolat. Niciun pasager nu a fost rănit, iar aeronava a ajuns în siguranţă la sol.

"Avionul a decolat conform orarului de zbor de pe Aeroportul Internaţional Roma Fiumicino la ora 18 si 15 minute. După aproximativ 20  de minute, comandantul aeronavei a cerut întoarcerea pe Aeroportul din Roma deoarece unul dintre motoare a cedat. Siguranţa zborului nu a fost pusă niciun moment în pericol. Conform prevederilor internaţionale în vigoare, indiferent de magnitudinea defecţiunii, comandantul aeronavei trebuie să aterizeze pe cel mai apropiat aeroport pentru a se efectua verificări tehnice", a comunicat compania.

Blue Air a trimis o altă aeronavă, care i-a preluat pe cei 120 de pasageri de pe Aeroportul din Roma.

"Aceştia au ajuns pe Aeroportul Băneasa cu o întârziere de 6 ore faţă de ora iniţială de aterizare", a declarat pentru NewsIn directorul de comuncare al Blue Air, Florentina Ivan.

Compania precizează că întârzierea va afecta şi orarul unora dintre zborurile Blue Air din zilele următoare, iar toţi pasagerii curselor care vor suferi modificări vor fi anunţaţi de către operatorii serviciului de Call Center.

Mai multe articole despre:
România Bucureşti avion Roma flăcări motor