MENIU

Firmele de leasing au pe stoc peste 10.000 de maşini recuperate de la rău-platnici

Foto: antosam-group.ro

Firmele de leasing din România au, în prezent, pe stoc cel puţin 10.000 de maşini recuperate de la clienţii ce nu şi-au mai putut plăti ratele, pe care încearcă să le vândă prin dealeri, licitaţii publice sau prin parcuri auto, a declarat directorul general al Impuls Leasing.

"Sunt firme de leasing care vând maşinile prin licitaţii publice, altele prin intermediul dealerilor, în timp ce alte companii şi-au deschis propriile parcuri unde îşi expun maşinile", a explicat directorul general al Impuls Leasing, Răzvan Diaconescu.

El a mai spus că sunt şi companii de leasing care vând câte 50-60 de maşini la pachet, la preţuri mai mici.

Şeful Impuls Leasing susţine că preţul mediu pentru o maşină a scăzut cu circa 35% faţă de anul trecut, motiv pentru care firmele de leasing vând de multe ori în pierdere maşinile recuperate.

Scăderea preţurilor a fost cauzată de stocurile mari cu care au intrat în acest an producătorii şi importatorii de maşini, susţine şeful Impuls Leasing. 

"Nu am atins încă vârful de criză, care cred că va fi la sfârşitul lui septembrie - octombrie", a adăugat directorul Impuls Leasing.

El a mai spus că au crescut întârzierile la plată, cererile de reeşalonare, cererile pentru perioade de graţie si se aşteaptă în continuare la creşterea numărului acestora.

Mai multe articole despre:
leasing leasing auto